Hem NYHETER HelloFresh blir det första internationella företaget som erbjuder koldioxidneutrala matkassar

HelloFresh blir det första internationella företaget som erbjuder koldioxidneutrala matkassar

Publicerat av: Redaktionen

HelloFresh blir det första internationella företaget som erbjuder koldioxidneutrala matkassar 3

Matkasseföretaget HelloFresh åtar sig att kompensera för 100 % av sina koldioxidutsläpp från och med 2020.

I och med detta kommer företaget att investera i ett antal klimatskyddsprojekt världen över för att kompensera för koldioxidutsläppen från produktion, leverans och företagsresor. Målet för minskad klimatpåverkan omfattar även omställning till grön energi i lagerlokaler inom det internationella segmentet.

HelloFresh, världens ledande leverantör av matkassar, åtar sig att kompensera för 100 % av sina koldioxidutsläpp från produktion, företagsresor och leverans till kunder och kontor som en del av företagets strategi för grön energi och koldioxidreduktion. Det gör HelloFresh till det första internationella företaget som erbjuder koldioxidneutrala matkassar. När det gäller det internationella segmentet kommer HelloFresh att samarbeta med Planetly, ett klimattekniskt startupföretag med bas i Berlin, och med hjälp av deras expertis kommer man att investera i klimatskyddsprojekt över hela världen. Initiativet förväntas kompensera för ca. 40 000 ton koldioxid för 2020. I USA samarbetar HelloFresh med Terrapass för att kompensera för minst 50 000 ton koldioxid.

Hållbarhet har alltid spelat en grundläggande roll för HelloFresh och deras företagsstrategi. Tack vare den innovativa försörjningskedjan hos HelloFresh elimineras matavfall som annars är en stor källa till koloxidutsläpp i den traditionella försörjningskedjan för livsmedel. Dessutom har företaget lanserat sin strategi för att undvika, minska och ersätta koldioxidutsläpp.

Investerar i klimatskyddsprojekt över hela världen
I samarbete med Planetly kommer HelloFresh att kompensera för utsläpp från produktion, företagsresor samt leverans till kunder och kontor under 2020 genom kontinuerliga investeringar i globala klimatskyddsprojekt i enlighet med CCBS Gold Level-certifiering. Som utgångspunkt stöder HelloFresh i Sverige Yarra Yarra Reforestation-projektet i Australien och ett projekt i Nederländerna som genererar ren energi från infångandet av metangas. HelloFresh tittar också på potentiella nordiska projekt.

– Samtidigt som vi expanderar vår verksamhet och befäster vår roll som en viktig aktör i livsmedelsindustrin, behöver vi även öka våra åtgärder för en hållbar affärsmodell. För oss är det en högt prioriterad fråga att utvärdera, mäta och minska våra koldioxidutsläpp, och vår utsläppskompensation är ytterligare ett steg för att förstärka HelloFresh hållbarhetsarbete. Jag är mycket stolt över vårt arbete där vi erbjuder våra svenska kunder ett mer hållbart sätt att njuta av mat, säger Kristian Hald, VD för HelloFresh i Norden

Tidigare i år har HelloFresh även åtagit sig att spåra och reducera sina koldioxidutsläpp per måltid – i linje med FN:s trettonde mål för hållbar utveckling.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>