Bra att elbilar får en given plats i framtidens Stockholm
Hem TRANSPORT Bra att elbilar får en given plats i framtidens Stockholm

Bra att elbilar får en given plats i framtidens Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

På SVD Debatt har den blågröna majoriteten i Stockholm ett inlägg om hur de vill prioritera elbilar och de fossilfria transporterna i framtiden.

Bland annat lyfter de fram hur de kommer att verka för att underlätta parkeringsmöjligheter samt ha billigare biltullar för dessa fordon.

MRF ser positivt på att det för första gången visas tydligt att det inte finns någon konflikt mellan en växande bilism och att klara klimatmålen. Den elektrifiering som bilbranschen nu driver igenom är nyckeln till att klimatmålen kan klaras samtidigt som det blir billigare att använda bil i Stockholm.

– Bilbranschen kommer nu med ett modellutbud som möjliggör en fossilfri och elektrifierad framtid, säger Anders Östberg, opinionsansvarig på MRF. Vi gläds åt att staden tar sitt ansvar och säkerställer att det finns möjligheter att ladda bilarna och arbetar för fler p-platser med laddstolpar.

– En möjlighet för att utnyttja den infrastruktur för el som redan finns är att, som i bland annat London, börja titta på hur belysningsarmatur och lyktstolpar kan förstärkas och användas för laddning av elfordon, avslutar Anders Östberg. Här kan politikerna underlätta de fossilfria transporterna genom att anpassa regelverket för detta.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>