Brambles har utsetts till världens mest hållbara företag
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Brambles har utsetts till världens mest hållbara företag

Brambles har utsetts till världens mest hållbara företag

Publicerat av: Redaktionen

Brambles har utsetts till världens mest hållbara företag

Brambles, det ledande företaget inom lösningar för leveranskedjan, bedriver verksamhet i mer än 60 länder, primärt genom varumärket CHEP. Företaget har fått högsta poäng i tidskriften Barron’s hållbarhetsrankning och har därmed klassats som världens mest hållbara företag.

Barron’s är en amerikansk tidskrift som ges ut av Dow Jones & Company, en del av News Corp. Den är en systertidskrift till The Wall Street Journal som täcker USA-relaterad ekonomisk information, marknadsutveckling och relevant statistik.

Brambles cirkulära affärsmodell underlättar delning och återbruk av världens största samlingsplats av återanvändbara pallar och containrar. Med denna modell kan Brambles betjäna sina kunder, minimera sin miljöpåverkan och förbättra såväl effektiviteten som säkerheten för leveranskedjor världen över. Brambles plattformar utgör den osynliga ryggraden hos globala leveranskedjor och kunderna finns primärt inom de snabbrörliga marknaderna för konsumentvaror, färskvaror, drycker, återförsäljning och allmän tillverkning. Plattformarna hjälper kunderna att minska avfall och utsläpp från deras egna processer.

– Vi är mycket stolta över denna utmärkelse, säger Graham Chipchase, VD för Brambles. Hållbarhet utgör en central roll inom vår verksamhet, eftersom vår cirkulära modell bidrar till att bevara naturtillgångar och eliminera avfall och koldioxidutsläpp, vilket är viktigare än någonsin för våra kunder. Vår delnings- och återanvändningsmodell använder kraften i samarbetsnätverk för att utnyttja samverkansmöjligheter som eliminerar tomma transportkilometrar och sänker kostnaderna, vilket går inte att uppnå med andra lösningar. Vi anser att företagsvärlden har en nyckelroll i skapandet av en hållbar framtid och ser fram emot att dela med oss av vår hållbarhetsvision för 2025 senare i år.

Årlig rankning av de 100 mest hållbara aktierna, både i USA och internationellt

I en värld där investerare i allt större utsträckning söker efter koldioxidutsläppsfria investeringsmöjligheter kan ett företags hållbarhetsnivå påverka dess konkurrenskraft. Barron’s samarbetar med Calvert Research and Management för att ta fram den årliga rankningen av 20 “internationella” aktier. Aktier i företag på denna topp-20-lista hade 2019  en genomsnittlig avkastning på 23,6 %. Barron’s använder samma metod för att ta fram en årlig lista över “Amerikas 100 mest hållbara företag”. På listan över icke-amerikanska, internationella företag placerade sig Brambles högst av samtliga 100 företag och rankas därmed som världens mest hållbara företag.

Barron’s metod

För att ta fram denna topp-20-lista utvärderas och analyseras de 1 000 största noterade företagen i fråga om börsvärde, utifrån hur de presterar när det kommer till aktieägare, anställda, kunder, samhälle och planeten i stort. Resultatet blir över 230 indikatorer inom kategorierna miljö, samhällsansvar och bolagsstyrning som erhålls från sex primära dataleverantörer (CDP, ISS, MSCI, Sustainalytics, Thomson Reuters Asset4 och TruValue), kompletterat med andra datakällor, när det är relevant.

Indikatorerna kan täcka vitt skilda ämnen som ekonomiskt ansvar, datasäkerhet, mångfald på arbetsplatsen, effekter på produkterna, utbildning av anställda och miljömässiga effekter på leveranskedjan. Eftersom de företag som analyseras har olika typer av kärnverksamheter vägs poängen i varje kategori enligt den ekonomiska betydelse som den aktuella indikatorn har för branscherna där de olika företagen verkar. Mer information om Calverts metod finns här.

Så skapar Brambles hållbara leveranskedjor

Med hjälp av livscykelutvärderingar som jämför återanvändbara plattformslösningar med engångsalternativ kan Brambles fastställa de miljömässiga fördelarna som de levererar genom kundernas hela leveranskedjor. 2019 uppgick besparingarna till 2,0 miljoner ton koldioxid, 1,3 miljoner ton avfall och 2 600 000 000 liter vatten. Och inte nog med det:

99,7 % av allt trä som Brambles använder kommer från certifierade källor och 60 % av all elektricitet från förnyelsebara källor. Dessutom arbetar Brambles aktivt för att bidra till en bättre arbetsplats för de anställda och för världen. Företaget har även samarbetat med Ellen MacArthur Foundation och andra stora organisationer för att ta fram Circulytics. Det är ett nytt digitalt verktyg som noggrant mäter cirkularitet och hjälper företag att övergå till den cirkulära ekonomin, oavsett vilken bransch de verkar inom och hur komplext och stort företaget är.

Brambles verksamhet bygger på principer som är hållbara till sin natur. Utifrån Barron’s rankning är Brambles det mest hållbara företaget på den globala arenan 2020 och kommer att fortsätta att ha en central roll i arbetet för att forma en hållbar framtid.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>