Buddywise vinnare av 5G Sustainability Awards
Hem EVENT Buddywise är vinnare av 5G Sustainability Awards

Buddywise är vinnare av 5G Sustainability Awards

Publicerat av: Redaktionen

Under tisdagskvällen avgjordes 5G Sustainability Awards vid en gala i 3Huset, operatören Tres huvudkontor i Stockholm.

Efter en omfattande juryprocess under hösten knep startupen Buddywise förstaplatsen med sin idé kring att göra farliga arbetsplatser säkrare för de anställda genom att använda artificiell intelligens som kopplas upp via 5G.

De får nu 100 000 kronor i startkapital och experthjälp från Tre. Silvret gick till Consenz och bronset till Dronest.

Under hösten har individer och startups från hela Sverige skickat in sina idéer till 5G Sustainability Awards, Tres tävling som syftar till att lyfta fram och uppmuntra idéer som bygger på 5G-teknik och kan bidra till ökad social eller miljömässig hållbarhet i Sverige. Ikväll gick finalen av stapeln i 3Huset i Stockholm och den namnkunniga juryn utsåg följande vinnare:

 • Vinnare: Buddywise
  Motivering: Varje dag dör 6000 personer i olyckor på arbetsplatser över hela världen, men mindre än en procent av alla fysiska faror upptäcks. Genom en kombination av smarta kameror över 5G-nätet och AI lär sig programmen och plattformen att känna igen, upptäcka och varna för uppkommande faror på arbetsplatser. Stort grattis Buddywise!
 • Andraplats: Consenz
  Motivering: Nya bilar har ofta mycket avancerade säkerhetssystem, men Sveriges bilpark består fortfarande till största delen av äldre modeller. Andra pris går till ett företag som vill demokratisera trafiksäkerhet. Genom en enkel lösning uppgraderar man existerande system och ger alla tillgång till modern teknik som skyddar förare och skapar en tryggare miljö på våra vägar. Grattis till Consenz!
 • Tredjeplats: Dronest
  Motivering: Framtiden för 5G finns i skyn. Genom att skapa en gemensam molnbaserad plattform för samhällsnyttiga drönare kan sjukvård, brandkår och polis snabbt få en bild och detaljerad information av en olycka innan man är på plats. En lösning som kommer att rädda liv eftersom samhällets räddningstjänster kan förbereda rätt utrustning och åtgärder i ett tidigt skede. Stort grattis till Dronest, framtidens samhällsbärande vägar i skyn!

Vinnarna Buddywise får nu 100 000 kronor för att förverkliga sin idé och får under 2022 dessutom teknisk stöttning och rådgivning i marknadsföring av Tre. De erbjuds också en kontorsplats i 3Huset vid Avicii Arena i Stockholm samt teknisk utrustning. Silvermedaljörerna Consenz belönas med 50 000 kronor i startkapital för att förverkliga sin idé och bronsmedaljörerna Dronest belönas med 25 000 kronor.

Buddywise vinnare av 5G Sustainability Awards

– Vi vet vilka enorma möjligheter som 5G innebär för Sverige, inte minst när det gäller social och miljömässig hållbarhet. Vi blev ändå positivt överraskade över mängden idéer som skickades in till tävlingen och den enormt höga kvaliteten. Vinnarna visar tydligt med sina bidrag hur 5G kan göra skillnad på riktigt, konkret här och nu i Sverige. Jag ser verkligen fram emot att jobba vidare tillsammans med dem på vägen mot ett mer hållbart Sverige, säger Haval van Drumpt, VD på Tre.

Juryn som utsåg vinnarna bestod av:

 • Gunilla von Platen – Grundare av Xzakt kundrelation, Co-Partner Transcom och Investerare
 • Saeid Esmaeilzadeh – grundare av Serendipity Group
 • Anna Felländer – grundare av AI Sustainability Center
 • Haval van Drumpt – VD på Tre
 • Andreas Hatzigeorgiou – VD Stockholms Handelskammare
 • Victor Galaz – Stockholm Resilience Center
 • Anders Hammarbäck – partner Antler

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>