CaCharges första laddplatser åt Svenska kyrkan är i drift
Hem TRANSPORT CaCharges första laddplatser åt Svenska kyrkan är i drift

CaCharges första laddplatser åt Svenska kyrkan är i drift

Publicerat av: Redaktionen

I början av april tecknade CaCharge och Svenska kyrkan ett ramavtal avseende elbilsladdning för Svenska kyrkans fordon och arbetsmaskiner.

CaCharges första laddplatser åt Svenska kyrkan är i driftNu är den första anläggningen i drift och CaCharge kommer att ansvara för alla Kungälvs-Ytterby Församlings laddplatser.

– Vi är glada över att de första laddplatserna är i drift hos Kungälvs-Ytterbys församling. Platserna möjliggör nu för laddning av arbetsfordon och församlingens besökares Det är två olika typer av laddningsbehov som vi är glada att kunna tillgodose genom vårt system och via vår app, säger Kurt Högnelid, vd på CaCharge.

Vinnare av Svenska kyrkans upphandling

CaCharge erbjuder en helhetslösning från egna svensktillverkade boxar, via algoritmer för effektstyrning och lastbalansering, till individuell styrning av laddplatserna. Tidigare i våras vann CaCharge Svenska kyrkans upphandling av laddstationerna och tillhörande tjänster, vilket möjliggör laddplatser på alla Svenska kyrkans parkeringsplatser.

– Enligt prognoser kommer det att finnas 2,5 miljoner laddbara bilar i Sverige år 2030 – det är en bransch här för att stanna. Vi är jätteglada över att kunna möjliggöra elbilsboomen genom vårt unika erbjudande, så att alla kan ladda och köra sina elbilar på ett sätt som är bra för både plånboken och miljön, avslutar Kurt Högnelid.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>