Carolin Bangay lockades till Norconsult av den platta organisationen med fokus på frihet under ansvar. Idag arbetar hon bland annat som hållbarhetsansvarig för affärsområdet Energi & Industri
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Carolin Bangay – en av Norconsults duktiga och engagerade medarbetare

Carolin Bangay – en av Norconsults duktiga och engagerade medarbetare

Publicerat av: Redaktionen

Norconsults duktiga och engagerade medarbetare är viktiga pusselbitar i vår fortsatta utveckling.

För oss är också människan bakom yrkesrollen minst lika viktigt. Här får du träffa en av våra drygt 900 medarbetare i Sverige.

Som ung drömde jag om att antingen sköta en gård eller bli hårdrocksmusiker. Jag fick också erbjudandet att ta över en skivaffär när det var dags att välja yrkesbana efter gymnasiet. Men det var klimatkrisen som avgjorde saken. Ju allvarligare den blev, desto mer ville jag ha ett jobb där jag kan bidra till en förändring. Så i stället för att säga ja till skivaffären eller använda mina besparingar till att köpa en gård, läste jag ett tekniskt basår följt av civilingenjörsprogrammet i ekosystemteknik vid Lunds Tekniska Högskola. Och det visade sig gå väldigt bra.

Carolin Bangay lockades till Norconsult av den platta organisationen med fokus på frihet under ansvar. Idag arbetar hon bland annat som hållbarhetsansvarig för affärsområdet Energi & IndustriEfter examen fick jag jobb på Pöyry, och ungefär samtidigt som Covid-19 lamslog hela världen, i mars 2020, hade jag turen att få jobb här på Norconsult. Jag lockades av den platta organisationen med fokus på frihet under ansvar, en bild som snabbt blev bekräftad. Här får jag också jobba med det jag brinner för allra mest: hållbarhet. I min roll som hållbarhetsansvarig för affärsområdet Energi &Industri jobbar jag med projektspecifika hållbarhetslösningar, med att utveckla och samordna klimatberäkningsverktyg samt se till att vår avdelning följer Norconsults hållbarhetsmål. Vi är inte ett företag som säger att vi kan allt, vi har mycket kvar att lära. Men vi försöker verkligen, och det är viktigast.

Min sociala kompetens och positiva inställning är min styrka i jobbet. Som projektledare i kraftledningsrollen krävs det en nära kontakt med både kunder och kollegor. Mina kollegor betyder allt! För mig är det lättare att vara kreativ, prova nya vägar och våga göra fel när jag tycker om dem som jag jobbar med. Hållbarhetsfrågan är min stora drivkraft, men jag drivs också av att mina kollegor har det bra och att kunderna är nöjda. Jag gillar verkligen mitt jobb. Gården fantiserar jag om fortfarande, men jag har ju mina grönsaksland.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>