ChargeNode förvärvar Opigo – blir en av de största inom elbilsladdning
Hem TRANSPORT ChargeNode Group förvärvar Opigo – blir en av de största inom elbilsladdning

ChargeNode Group förvärvar Opigo – blir en av de största inom elbilsladdning

Publicerat av: Redaktionen

ChargeNode Group, en snabbväxande aktör inom storskalig elbilsladdning, förvärvar Opigo AB och blir därmed en av Sveriges största laddoperatörer med över 12,000 laddpunkter.

”Förvärvet är strategiskt viktigt och stärker ChargeNodes ledande roll inom storskalig elbilsladdning.

Med Opigo blir vi en heltäckande laddpartner som kan skräddarsy storskaliga laddlösningar utifrån varje kunds unika behov,” säger Kristian Sandahl, VD för ChargeNode Group.

ChargeNode förvärvar Opigo – blir en av de största inom elbilsladdningOpigo, som grundades 2019, har på kort tid etablerat sig som en ledande laddpartner till Bostadsrättsföreningar och företagskunder med behov av storskaliga laddsystem för elbilar. Bolagets devis ”Bekymmersfri elbilsladdning” innebär att man tar ett helhetsansvar inklusive projektering, installation och drift av laddpunkter. Bolagets egenutvecklade mjukvara EV Core driftar idag över 7000 laddpunkter och man är återförsäljare av laddboxar från ett flertal ledande tillverkare.

”Förvärvet innebär att Opigo kommer kunna erbjuda ChargeNodes laddsystem och vi blir först i Sverige med att erbjuda både laddboxar och ChargeNodes lösningar i en gemensam laddtjänst för kunder,” säger Magnus Lind, VD på Opigo.

Sedan tidigare äger ChargeNode Group även ChargeNode Europe AB som erbjuder smarta och driftsäkra laddsystem för storskalig elbilsladdning baserad på en egenutvecklad och patentsökt laddteknik. Tekniken sänker driftskostnad men även möjliggör mer estetiskt tilltalande laddplatser.

ChargeNode Europe AB kommer att fortsätta att erbjuda ChargeNodes laddsystem men även här görs laddtjänsten kompatibel med tredje parts hårdvara för att möjliggöra så att nya kunder med befintliga laddpunkter kan bygga vidare med ChargeNodes laddsystem utan att behöva två mjukvarutjänster för att administrera, debitera och drifta sin laddinfrastruktur.

Ambitionen är att en gemensam mjukvara och laddtjänst skall vara driftsatt under slutet av 2022.

Kristian Sandahl, VD ChargeNode Group AB: ”Opigo är ett perfekt komplement till ChargeNodes egna erbjudande för storskaliga laddsystem. Tillsammans kan våra kunder alltid får den bästa laddlösningen oavsett om det innebär traditionella laddboxar, ChargeNodes laddsystem eller en kombination av båda. Teamet på Opigo har på kort tid byggt en stark marknadsposition som en ledande laddoperatör och vi är otroligt glada av att välkomna Opigo som en del av vår snabbt växande företagsgrupp.”

Magnus Lind, VD Opigo: ”Som laddoperatör är vår uppgift att förenkla våra kunders vardag genom att erbjuda en laddtjänst som fungerar bekymmerfritt oavsett vilken hårdvara man väljer att installera. Vi har länge imponerats av ChargeNodes laddlösning vad gäller estetik och driftsekonomi så vi ser ett stort värde i att nu även kunna erbjuda deras lösning till våra kunder.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>