ChargePoint presenterar sin nya Charging Forward-rapport – belyser tillståndet i mobilitetsbranschen
Hem TRANSPORT ChargePoint presenterar sin nya Charging Forward-rapport

ChargePoint presenterar sin nya Charging Forward-rapport

Publicerat av: Redaktionen

Den nya rapporten, som laddnätverket ChargePoint presenterar idag, analyserar drivkrafterna bakom mobilitetsrevolutionen i Nordamerika och Europa, i en tid när brytpunkten för massanvändning av elfordon kommer allt närmare.

 ChargePoint Holdings, Inc. (NYSE:CHPT), ett ledande globalt laddnätverk för elfordon, tillkännagav idag publiceringen av sin Charging Forward-rapport för 2022, som ger företag, vagnparker och fastighetsägare en bred inblick i hur de kan vara delaktiga i det nya bränslenätverket.

Rapporten granskar elbilsindustrin under de senaste fem åren, ChargePoints förutsägelser för de kommande fem åren och därefter, samt lyfter fram de nyckelfaktorer som ChargePoint tror driver elbilsanvändningen i Nordamerika och Europa.

Årets Charging Forward-rapport blickar tillbaka på de djärva förutsägelser som gjordes i 2017 års rapport, då ChargePoint presenterade sin femåriga marknadsutsikt, där de framgångsrikt projicerade branschens tillväxt och ett bredare engagemang för elfordon på global nivå. Enligt BloombergNEF-data så mer än fördubblades den globala försäljningen av elbilar för passagerare från 2020 till 2021. Från och med förra året var var tionde sålt nyfordon en elbil.

”Vi tror att mobiliteten är mitt uppe i sin största transformation på flera generationer, och att massanvänding av elbilar ligger närmare i tiden än någonsin tidigare,” säger Colleen Jansen, Chief Marketing Officer, ChargePoint. ”Charging Forward-rapporten ger företag, vagnparker, fastighetsägare och förare en bred inblick i hur marknaden har växt, var den befinner sig idag, hur ChargePoint tror att den kommer se ut under de kommande fem åren, samt besvarar många av de vanligaste myterna i branschen. I takt med att fler och fler industrier och konsumenter börjar använda elbilar, så tror vi att även behovet av hård- och mjukvarulösningar, som garanterar tillgång för alla som behöver ladda, kommer öka.”

ChargePoint presenterar sin nya Charging Forward-rapport – belyser tillståndet i mobilitetsbranschen Under de senaste fem åren har biltillverkare anammat övergången till elektrisk mobilitet och gjort betydande investeringar för att utveckla och producera nya elfordonsmodeller. Under samma tidsperiod utökade ChargePoints sitt närverk i linje med förarnas efterfrågan att förenkla övergången mot elektrisk mobilitet. Idag ansluter sig en förare sig till ChargePoint-nätverket – varje sekund. Dessutom har stora vagnparksoperatörer investerat i vagnparkselektrifiering, vilket har drivit på en ökning av antalet sessioner som levereras på ChargePoint-nätverket till elektriska fordonsflottor med över 200 % sedan 2017.

Rapporten avslöjar också företagets förutsägelser för de kommande åren, inklusive en global brytpunkt för användning av elbilar inom det kommande decenniet. Den belyser även den snabba tillväxten för hemmaladdning, samt vilka övergripande positiva effekter på vardagen som övergången till elektrifiering kan tänkas få.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>