ChargePoint Software as a Service är nyckeln till framtiden för laddning av elfordon
Hem TEKNIK ChargePoint Software as a Service är nyckeln till framtiden för laddning av elfordon

ChargePoint Software as a Service är nyckeln till framtiden för laddning av elfordon

Publicerat av: Redaktionen

ChargePoint Software as a Service är nyckeln till framtiden för laddning av elfordon

Software as a Service (SaaS) är idag en väletablerad och beprövad affärsmodell. Det känns nästan som en hel livstid sedan molntjänster och nätverksbaserad datoranvändning inte fanns tillgängligt överallt. Men faktum är att för inte särskilt länge sedan var mjukvaruuppgraderingar en besvärlig process, som vanligtvis resulterade i kompatibilitetsproblem, oändliga felsökningsprocesser och otaliga timmar av förlorad produktivitet.

Utöver det behövde hårdvara ofta uppgraderas för att kunna implementeras med ny mjukvara eller vice versa. Även inom de organisationer som hade lyxen och resurserna av att vara värdar för lokalbaserade lösningar innebar uppgradering ett nyckfullt förlopp. Oundvikligen resulterade det i att när alla äntligen var mer eller mindre i fas och hade implementerat den allra senaste versionen, så skulle en ny funktion eller säkerhetsuppdatering introduceras, varpå hela processen måste göras om på nytt.

SaaS för laddning av elfordon
Det är kanske ödets ironi att den teknologi som framdriver nästa generations transporter – serviceutrustning för elfordon (EVSE) – hittills har suttit fast i det förflutna i ett virrvarr av inkompatibla lösningar, laddstationer utan nätverk och dyra inträdeshinder. ChargePoint har för avsikt att rätta till detta. Ett steg på vägen tog vi häromåret, i och med lanseringen av ChargePoint as a Service (CPaaS) i Europa. CPaaS är ett allomfattande prenumerationstjänst som gör det enkelt och kostnadseffektivt för alla organisationer att tillhandahålla ett nätverk av smarta och integrerade bränslelösningar för företag, flottor, städer och förare.

Framtiden för EV-laddnätverk är redan här
Sedan 2007 har ChargePoint designat och byggt ett branschledande laddnätverk för elfordon. Eftersom vi påbörjade vår resa redan innan det fanns en enda massproducerad elbilsmodell på vägarna, har vi skaffat oss en hel del erfarenhet av innovation. Då ChargePoint var en pionjär inom global laddning och peer-to-peer-roaming, så är inte konstigt att vi finns med bland de som leder ansträngningarna för att främja expansionen av elfordon genom att erbjuda tillgång till avancerade, prisvärda och smarta laddningslösningar. CPaaS förser organisationer med allt de behöver för att komma igång till en reducerad kostnad, inklusive installation, hårdvara, programvara och experttjänster med full garantitäckning. Automatiska mjuk- och hårdvaruuppgraderingar garanterar också att företags hela laddningsinvestering är framtidssäker.

Avlägsna hinder för branschinträde
Eftersom ChargePoint behåller det fysiska ägandet av stationerna, reducerar ChargePoint as a Service avsevärt kostnaden för att komma igång med elbilsladdning. Kunder betalar en månadsavgift för att få tillgång till de funktioner de behöver idag. Prisvärda tre- och femårsabonnemang ger kunden möjlighet att addera tjänster i takt med ökad efterfrågan. Professionell vägledning, platsplanering, installation, konfiguration och proaktiv övervakning ingår i prenumerationsavgiften. Hellre än att investera kapitalkostnader (CAPEX) i laddningsinfrastruktur, kan företag istället använda OPEX (årliga driftskostnader) för elbilsladdningsinfrastruktur.

Demokratisering av EV-laddning i Europa
För att påskynda massanvändningen av elfordon måste elbilsladdning vara tillgänglig, prisvärd och förutsägbar. Med CPaaS kan ChargePoint bidra till att demokratisera eldrift i Europa. Det kommer att hjälpa till att lyfta fram laddningskonceptet elbilar från skuggornas värld och istället göra den tillgänglig för alla. På grund av de låga förhandsinvesteringarna möjliggör CPaaS för företag att omfördela tid och kapital där det behövs som mest, så att de kan dra nytta av den nya transportrevolutionen till lägsta möjliga kostnad. Som en nordamerikansk CPaaS-kund sa, ”Vi var intresserade av att installera elbilsladdning – inte av att träda in i laddningsbranschen.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>