Children’s Climate Prize summerar höjdpunkterna från 2021
Hem HÅLLBARA ÅSIKTER Children’s Climate Prize summerar nu höjdpunkterna från 2021

Children’s Climate Prize summerar nu höjdpunkterna från 2021

Publicerat av: Redaktionen

Året 2021 går mot sitt slut, ett år som återigen visat hur unga människor runt om i världen agerar för en bättre framtid.

För det är fortsatt så, att världens unga känner stark oro och rädsla i klimatförändringarnas tid, men de omvandlar oron till handlingskraft.

Den handlingskraften försöker Children’s Climate Prize lyfta upp och stötta, för det är inte enkelt att kämpa för en bättre värld i det tysta utan uppskattning. Därför initierades priset från första början och det känns viktigare än någonsin att sätta strålkastarljuset på dem som kämpar och på så sätt sprida hopp och inspiration till ännu fler.

Children’s Climate Prize summerar höjdpunkterna från 2021

Children’s Climate Prize summerar höjdpunkterna från 2021

I år valde juryn av Children’s Climate Prize att fokusera på fem fantastiska finalister efter ännu ett år med rekordmånga nomineringar. Lesein Mutunkei, 17, från Kenya som tacklar klimatkrisen med hjälp av fotboll. Fernanda Barros, 16, från Brasilien som jobbar med miljöaktivism och social rättvisa i Amazonas. Anjali Sharma, 17, från Australien som kämpar mot landets miljöminister i en historisk rättegång och Yash Narayan, 17, från USA som använder teknologi för smartare och bättre källsortering.

Och sist men inte minst, vinnaren av Children’s Climate Prize 2021; 15 åriga Reshma Kosaraju från USA som med sin AI-lösning kan förutse var och när skogsbränder med största sannolikhet kommer uppstå. Samtliga är otroligt inspirerande och vi kommer med glädje följa deras utvecklingsresa som bara har börjat.

Children’s Climate Prize drar snart igång sitt sjunde år och vi har verkligen haft förmånen att följa tidigare deltagares fortsatta framgångar. Vi hoppas att engagemanget från Children’s Climate Prize bidragit med stöttning på vägen. I slutändan handlar det om unga människor som tagit kontroll över sin egen framtid, tror på sin egen förmåga och åstadkommer därmed verklig förändring för sig själva, klimatet och världen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>