Clarion Hotels fortsätter med hållbarhetsserien A Sustainable Start och tar konceptet vidare till fler hotell
Hem EVENT Clarion Hotels fortsätter med hållbarhetsserien A Sustainable Start och tar konceptet vidare till fler hotell

Clarion Hotels fortsätter med hållbarhetsserien A Sustainable Start och tar konceptet vidare till fler hotell

Publicerat av: Redaktionen

Succén och den ambitiösa satsningen med seminarieserien kring Agenda 2030 – A Sustainable Start fortsätter för 3:e året i rad.

Den nya säsongen bjuder på flera nyheter med syfte att öka engagemanget kring det angelägna hållbarhetsarbetet.

En av nyheterna är att programserien, som startade 2019 på Clarion Hotel Sign i Stockholm, nu åker på turné till fler av kedjans hotell i Sverige. Engagemanget och insatsen från Sweco ökar i nya säsongen när experter över hela landet kommer medverka på Clarions olika hotell och fånga upp initiativ som genomförts på lokal nivå.

– Hållbarhetsfrågan är oerhört viktig för oss på Clarion Hotels. Vi är därför mycket glada över att fortsätta utveckla samarbetet med ABLE foundation och Sweco och ta konceptet vidare till fler hotell i kedjan. Initiativet till A Sustainable Start var även en bidragande faktor till att Clarion Hotel Sign utsågs till Sveriges hållbaraste hotell under Grand Travel Awards 2019, säger Henrik Berghult, Driftsdirektör Clarion Hotels Sverige.

A Sustainable Start kommer samverka med ännu fler aktörer kring hållbarhet under den nya säsongen – allt för att synliggöra fler arenor för kunskapsutveckling och hållbarhetssamverkan. Den yngre generationen är självklart med i det fortsatta samtalet och genom Skapaskolan och Globala gymnasiets elever får vi ungdomarnas perspektiv på den stora utmaning vi gemensamt har att lösa.

-På ABLE Foundation jobbar vi för framtiden och för att få hela samhället att komma samman i den gemensamma strävan att bygga en hållbar värld. Därför är vi glada att ha ungdomar och deras perspektiv på hållbar utveckling med oss för vårt syfte att erbjuda en arena för möten och samverkan som leder till konkret handling säger Fredrik Bengtsson, initiativtagare till A Sustainable Start och Styrelseordförande på ABLE Foundation.

För att nå ut med den kompetens, den klokskap och den innovation varje seminarium erbjuder genom dess deltagare så krävs en skicklig moderator. Åsa Lindgren, Hållbarhetsansvarig strateg på SISAB, har modererat sedan start och fortsätter hålla i samtalet som utgår från Clarion Hotel Sign varje månad.

Clarion Hotels fortsätter med hållbarhetsserien A Sustainable Start och tar konceptet vidare till fler hotell-Vi är inne i en avgörande tid för hållbarhet, det vet vi. Nu är det viktigt att vi alla tillsammans gör vårt bästa, tänker nytt och vågar. Kom förbi eller delta digitalt, bli inspirerad, ställ frågor och nätverka! För nu behöver vi tillsammans ta oss till nästa nivå och skapa förutsättningar att förena individer, företag och samhällen med målet att gemensamt åstadkomma den omvandling världen behöver, säger Åsa Lindgren.

A Sustainable Start är ett samarbete mellan ABLE Foundation, Clarion Hotel, Sweco, Initiativ Samutveckling och SISAB.

Datum 2021/2022

Måndag 6 september – Clarion Hotel Sign

Måndag 4 oktober – Clarion Hotel Sundsvall

Måndag 1 november – Clarion Hotel SeaU, Helsingborg

Måndag 6 december – Clarion Hotel Post, Göteborg

Måndag 10 januari – Clarion Hotel Stockholm

Måndag 7 februari – Clarion Hotel Östersund

Måndag 7 mars – Clarion Hotel Malmö Live

Måndag 4 april – Clarion Hotel Wisby

Måndag 2 maj – (Grand Final & Mål 17) – Clarion Hotel Sign

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>