Comfort Hotel checkar in på Green Rehab – hotellets hållbarhetsarbete gör framsteg
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Comfort Hotel checkar in på Green Rehab kampanj – hotellets hållbarhetsarbete gör framsteg

Comfort Hotel checkar in på Green Rehab kampanj – hotellets hållbarhetsarbete gör framsteg

Publicerat av: Redaktionen

För att vara snällare mot planeten och gästernas plånböcker fokuserar Comfort Hotel på att göra saker enkelt och hållbart.

Inför kampanjen Green Rehab har Comfort checkat sig själv och vidtagit åtgärder för att bli en mer hållbar hotellkedja.

Ett bra läge och en god natts sömn är för många det viktigaste med en hotellvistelse. Samtidigt har nog de flesta bott i hotellrum fyllda med engångsartiklar såsom mini-schampo och tops packade i plastförpackningar. Comfort Hotel har med kampanjen Green Rehab, skalat ner på engångsplasten och tagit bort alla engångsprodukter på rummen, rensat ut alla plastbestick och koppar och ersatt med mer hållbart material som trä och papper.

Comfort Hotel checkar in på Green Rehab – hotellets hållbarhetsarbete gör framsteg

Utöver utrensningen av engångsplasten så har Comfort även dragit ner på vattenanvändningen genom att städa rummen var fjärde dag istället för varje dag. Städprodukterna är till mestadels grönmarkerade men målet är att alla städprodukter ska vara grönmarkerade inom en snar framtid. För att dra ner på matsvinnet så är frukosten enkel och erbjuder endast det man behöver, maten är även eco-vänlig med många ekologiska alternativ, likaså är kaffet ekologisk samt Fair Trade.

Comfort är återigen i framkant av koncernen genom att återlansera Green Rehab. Kedjan har flera gånger inspirerat resten av koncernen att höja sig flera snäpp inom hållbarhet. De är särskilt skickliga på att göra temat relevant för gästerna, och engagera sig på ett underbart sätt. De tar verkligen sitt ansvar utanför hotelltrappan också och inspirerar även gästerna att ändra sitt beteende när de kommer hem efter hotellvistelsen, säger Harald Bjugstad-Holm, Director of Sustainability for Nordic Choice Hotels.
I februari 2022 startade även Nordic Choice Hotels upp ett samarbete med företaget Rscued som räddar frukt och grönt från att slängas. Rscued har tillsammans med Orkla räddat 36 ton rödbetor som annars skulle slängas och gjort en rödbetshummus som kommer serveras på alla Nordic Choice Hotels frukostbufféer, däribland Comfort Hotels.

Men Comfort stannar inte där och har som mål att ha en “recycling rate” på 99% och bli av helt och hållet med det lilla matsvinnet dem har i nuläget. Utöver detta uppmanar Comfort sina gäster att också tänka hållbart med bland annat sorteringsstationer i hotellen och skyltar som visar att kranvattnet är drickbart. I juni 2021 öppnades även dörrarna för Comfort Hotel Solna i Stockholm som är Skandinaviens första nollenergihotell. Comfort menar att kedjan har gjort framsteg rent hållbarhetsmässigt men att de samtidigt tänker på framtiden och försöker alltid hitta nya sätt att förbättra sig själva på.

Kampanjen Green Rehab kommer att kommuniceras i sociala kanaler och på hotellen från och med den 21:a februari under hashtagen #comfortgreenrehab.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>