Conapto köper ditt datacenter – för miljöns bästa!
Hem CONAPTO Conapto köper ditt datacenter – för miljöns bästa!

Conapto köper ditt datacenter – för miljöns bästa!

Publicerat av: Redaktionen

Conapto köper ditt datacenter – för miljöns bästa!

Fler och fler rapporter indikerar nu att datacenters är och kommer bli en ännu större påverkare på klimatet, dessa anläggningar slukar nämligen stora mängder energi. Dels byggs det nya som aldrig förr men än värre är att det finns många gamla datacenters som fortfarande är i drift och som är byggda i en tid då hållbarhet och klimatfrågan inte var prioriterad.

Detta vill nu den svenska colocationleverantören Conapto göra något åt med sin lansering av en modell för det man kallar SALE – LEASEBACK. Det innebär att Conapto köper ert nuvarande datacenter och tar över driften av anläggningen. Ni hyr sedan anläggningen som en colocationaffär så länge ni vill för att vid något tillfälle, med professionell hjälp och projektledning från Conapto, flytta in infrastrukturen i ett av Conaptos moderna och miljövänliga datacenter.

Det är tyvärr inte helt ovanligt att äldre datacenter har en, med dagens mått mätt, dålig verkningsgrad på försörjningssystem. Äldre hallar har i värsta fall PUE-tal på 2.0-3.0 (ratio mellan kundernas IT-last i hallen och den energi som går åt till att driva hela anläggningen). Genom att flytta in i ett energieffektivt och klimatneutralt datacenter kan man i många fall halvera elförbrukningen. Detta känns inte bara bra i plånboken utan är även väldigt bra för miljön.

”Vi vet att det finns många kunder där ute som vill flytta men då själva flytten och avetableringen av den gamla hallen är ett stort och ofta kostsamt projekt så blir det inte en prioriterad aktivitet. Med vår SALE – LEASEBACK modell tar vi hand om hela projektet och minimerar både arbetsinsatsen och kostnaden för kunden. Vi har stor erfarenhet av detta och har genomfört ett flertal flyttar genom åren. Kunderna får en partner som hjälper dem hela vägen och kan tryggt lämna över delar av ansvaret på oss, säger Håkan Björklund, VD på Conapto”

Med en flytt till Conapto får kunden, förutom en miljövänlig drift av sin IT-miljö, dessutom flexibla avtal där man kan skala upp och ner efter behov, datacenters som uppfyller stränga krav på skalskydd i skyddsklass 3 och fysisk säkerhet samt en partner med 20-års erfarenhet av att driva datacenters.

”Med denna lansering är vi först i Sverige med en paketerad modell för SALE – LEASEBACK som ger kunden möjlighet att flytta kostnader från långa investeringar i CAPEX till en flexibel OPEX-modell, där man bara betalar för det man använder. Vår ambition är att hela tiden leverera upplevt kundvärde, förenkla vardagen samtidigt som vi vill skapa förutsättningar för innovation och tillväxt för våra kunder, avslutar Håkan Björklund”.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>