Conapto firar 10 år – sparat 25 000 flygresor!
Hem CONAPTO Conapto firar 10 år – sparat 25 000 flygresor!

Conapto firar 10 år – sparat 25 000 flygresor!

Publicerat av: Redaktionen

Klimat- och hållbarhetsfrågor ligger av förståeliga skäl högt på de flesta företagens lista över prioriterade områden.

Så också hos oss på Conapto. Skillnaden är kanske att Conapto haft detta som fokusområde under väldigt lång tid.

Conapto firar 10 år – sparat 25 000 flygresor!2009 tog man det strategiska beslutet att driva sina datacenteranläggningar med 100% förnybar vindkraftsel och har så gjort sedan dess. I år firar man alltså 10 år som ledande leverantör av klimatsmarta colocationtjänster. I tillägg till detta samarbetar man med lokala elleverantörer för värmeåtervinning, dvs. man återför den restvärme som uppstår i datacenteret till det lokala fjärrvärmenätet samt att man tittar på hur solpaneler kan användas för att göra anläggningarna än mer energieffektiva.

  • Vi är väldigt stolta över att vi var väldigt tidigt ute att ta position i klimatfrågan. Vi ser ju nu att fler och fler börjar anamma dessa frågor vilket är väldigt bra för hela vår bransch. Våra hallar har drivits med förnybar energi i 10 år nu och det i kombination med väldigt energieffektiva anläggningar gör att vårt totala avtryck är väldigt lågt. Dock nöjer vi oss inte där, vi har satt en väldigt aggressiv klimat- och hållbarhetsstrategi på plats som vi nu jobbar efter. Vårt mål är att vara en helt klimatneutral leverantör av colocation under första delen av 2020, säger Håkan Björklund, VD på Conapto.

Datacenter har en förhållandevis hög energiförbrukning och datavolymerna ökar ständigt. Att driva datacenter klimatsmart ger därför markanta förbättringar på det totala koldioxidutsläppet och Conapto har på sina 10 år med vindkraft sparat 1 750,0 tCO2e per år – eller motsvarande 25 000 flygresor tur och retur Stockholm – Malmö.

Vill ni läsa mer om drivkrafter för hållbar IT? Ladda ner vår rapport som sammanställts tillsammans med Radar Ecosystems.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>