Du har väl kranmärkt din verksamhet?
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Du har väl kranmärkt din verksamhet?

Du har väl kranmärkt din verksamhet?

Publicerat av: Redaktionen

Du har väl kranmärkt din verksamhet?

I samband med Världsvattendagen vill vi utmana verksamheter i Karlstad att kranmärkasig. Karlstad CCC har nyligen blivit kranmärkta. Det innebär att de väljer kranvatten framför flaskvatten och tar ställning för en bättre miljö.

FN har utsett den 22 mars till Världsvattendagen, en dag som ska uppmärksamma värdet av rent vatten. I början av 2020 kranmärkte Karlstad CCC sin verksamhet.

– 2019 kranmärkte vi flera förvaltningar inom Karlstads kommun, miljöförvaltningen, teknik- och fastighetsförvaltningen, stadsbyggnadsförvaltningen och kultur- och fritidsförvaltningen. Samhällsbyggnadshuset kranmärktes också. Nu vill vi tillsammans med Karlstad CCC utmana fler verksamheter i Karlstad att ta efter, säger, Eva-Lena Beiron, enhetschef, teknik- och fastighetsförvaltningen.

Vi väljer kranvatten framför flaskvatten

Kranmärkt betyder att vi väljer kranvatten framför flaskvatten. Vi tar ställning för en bättre miljö och serverar och dricker friskt, nyttigt och lokalproducerat kranvatten istället för förpackat vatten. Inga förpackningar betyder inget avfall, inga transporter och inga utsläpp. Det är även billigare med kranvatten. Lokalproducerat färskt vatten levererat direkt till din kran är 250 gånger billigare än en flaska vatten i butik.

Kranvattnet som Karlstad CCC serverar i sin restaurang Karl IX kommer från vattenverket på Sörmon. Förutom att det minskar miljöpåverkan jämfört med att servera vatten på flaska ges det även möjlighet att skänka mellanskillnaden till behövande.

– Rent vatten är inte en självklarhet för alla och på det här viset bidrar vi till att fler människor får tillgång till bra vatten. För varje flaska vi serverar ger vi två kronor till UNICEF:s vattenprojekt, säger Carl Hallgren, försäljnings- och marknadschef, Karlstad CCC.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>