Elever i Södertälje har kreativa lösningar på nedskräpning, koldioxidutsläpp och plastavfall
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Elever i Södertälje har kreativa lösningar på nedskräpning, koldioxidutsläpp och plastavfall

Elever i Södertälje har kreativa lösningar på nedskräpning, koldioxidutsläpp och plastavfall

Publicerat av: Redaktionen

Elever i Södertälje har kreativa lösningar på nedskräpning, koldioxidutsläpp och plastavfall

En soptunna som ger rabatt i affärerna, en webbsida där förnybara bränslen jämförs med diesel och en app som hjälper folk att kunna panta plastavfall. Det är vad tjugofyra gymnasieelever från Täljegymnasiet och St:a Ragnhildsgymnasiet presenterade i sina gymnasiearbeten på en digital summit i Södertälje.

Eleverna har under 2019 träffats på Södertälje Science Park och jobbat med designsprintar, en innovativ metod, för att lösa olika samhällsutmaningar från Scania, Telge Återvinning, Samhällsbyggnadskontoret Södertälje kommun och Södertälje City.

– Det var en nytänkande och kreativ idé med rabatt kopplat till soptunnor som eleverna kom upp med. Alla smarta lösningar för att få ett rent och attraktivt Södertälje City är värdefulla, säger Erik Hanzon, Södertälje City.

– Att eleverna får komma till en kreativ miljö och ta sig an riktiga utmaningar och är väldigt värdefullt, säger Gunilla Ullbrand, rektor på St Ragnhildsgymnasiet.

Södertälje Science Park är ansvarig för programmet som Inicio driver tillsammans med coacher från KTH. Syftet är att inspirera elever och koppla arbetsliv till skolan och ge organisationer fräscha idéer på sin utmaningar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>