Enequi till final i PropTech Championship
Hem EVENT Enequi AB till final i PropTech Championship

Enequi AB till final i PropTech Championship

Publicerat av: Redaktionen

Clean-techbolaget Enequi AB är en av finalisterna i Skanskas och PropTech Swedens tävling PropTech Championship.

Finalplatsen ger Enequi möjlighet att kamma hem ett åtråvärt innovationskontrakt med Sveriges största byggbolag, Skanska.

Enequi till final i PropTech ChampionshipTävlingen PropTech Championship grundades som ett sätt att uppmärksamma och bana väg för några av Europas mest relevanta och smarta lösningar inom PropTech (Property Technology). Enequi är med och tävlar med QuiPower, ett system som ger villa- och fastighetsägare möjlighet att ta kontroll över sin energianvändning. Systemet lär sig användarens elkonsumtionsmönster, kapar effekttoppar och optimerar flödet av el i fastigheten.

– Finalplatsen är ett erkännande för oss på Enequi. Att Skanska och PropTech Sweden tror på vår lösning visar att vi ligger rätt i tiden, med ett system som hör hemma på den internationella marknaden, säger Julia Erikson, marknadschef på Enequi.

Enequi är en av fyra finalister som har gått vidare i kategorin Smarta Byggnader. Tävlingen avgörs i mars och i priset ingår att få utveckla, implementera och skala sin lösning tillsammans med Skanska, samt en chans till ytterligare synlighet internationellt.

– Det finns stor potential för QuiPower och smart energilagring och det är dags att fler får kunskap om det, avslutar Julia Erikson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>