EY är bäst på hållbarhet av konsultbolagen
Hem HÅLLBARA ÅSIKTER EY är bäst på hållbarhet

EY är bäst på hållbarhet

Publicerat av: Redaktionen

Analysföretaget Verdantix har utvärderat konsultbolag som arbetar med ESG och hållbarhet.

Med betyget 2,6 av 3,0 för ESG och hållbarhetsstrategi rankas EY högst i den globala analysen Green Quadrant ESG & Sustainability Consulting.

Verdantix har utvärderat 15 leverantörer av konsulttjänster kopplat till ESG (Environmental, Social, Governance). Leverantörerna har analyserats utifrån enkäter, videoanalyser och insikter från Verdantix Global Corporate Survey som genomförts bland 400 toppchefer inom ESG och hållbarhet. Baserat på utvärderingen rankas rådgivnings- och revisionsföretaget EY samt tre andra företag som ledare. EY fick 2,6 poäng av 3 möjliga för tjänster inom ESG och hållbarhetsstrategi, vilket är högst av de analyserade företagen.

EY är bäst på hållbarhet av konsultbolagen

Ingrid Cornander EY

– Utmärkelsen är ett bevis på att vårt team med dedikerade hållbarhetsexperter i Sverige och globalt verkligen lyckats att stötta organisationer i övergången till en hållbar ekonomi samt i bemötandet av miljömässiga, samhälleliga och ekonomiska utmaningar. Jag är stolt över att vi rankas högt för vårt arbete inom ESG för våra kunder och oss själva. Topplaceringen är ett resultat av det arbete som våra medarbetare gör för att våra kunders hållbarhetsarbete ska skapa värde, säger Ingrid Cornander som är hållbarhetsexpert och ansvarig för EY:s Climate Change and Sustainability Services-avdelning.

Analysföretaget Verdantix rankar EY som ledande inom tjänster för ESG- och hållbarhetsstrategi, klimatförändringsstrategi och risk samt styrning. I rapporten rekommenderas EY:s tjänster särskilt till företag som söker en rådgivare som kan hantera flera typer av ESG- och hållbarhetsengagemang och multinationella organisationer som vill utveckla samt uppfylla ESG-mål.

– Vi märker i alla våra kunddialoger att hållbarhet är högt prioriterat. EY:s styrka inom området är att vi har kunskap och expertis som kan stötta företags hela transformationen från att sätta strategin, till att förstå lagar och skatter, till konsulter som kan stötta med operationalisering och självfallet också rapportering. Denna utmärkelse går till EY:s breda arbete, säger Anna Svanberg, vd på EY i Sverige

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>