F-Secure går med i Internet Watch Foundation
Hem HÅLLBAR UTVECKLING F-Secure har anslutit sig till Internet Watch Foundation

F-Secure har anslutit sig till Internet Watch Foundation

Publicerat av: Redaktionen

F-Secures och den ledande tech-välgörenhetsorganisationen Internet Watch Foundations nya partnerskap ska stärka insatserna för att ge människor och familjer en säkrare digital miljö, samt verka för att eliminera bilder av sexövergrepp mot barn.

Den globala cybersäkerhetsleverantören F-Secure har anslutit sig till Internet Watch Foundation (IWF), en välgörenhetsorganisation som arbetar för att utrota bildmaterial av sexuella övergrepp på barn på nätet.

Att gå med i IWF stärker båda organisationernas ansträngningar för att skydda barn genom den gemensamma nyttan av varandras unika förmågor.

”F-Secure ansluter sig till IWF vid en avgörande tidpunkt. Förra året var ett rekordår för IWF, då våra analytiker hittade och tog bort mer bildmaterial innehållandes sexuella övergrepp mot barn från internet än någonsin tidigare,” säger Susie Hargreaves OBE, Chief Executive på IWF. ”Hotet från sexualförövare på nätet, som utnyttjar allt de kan för att komma åt och misshandla barn, är inte att underskatta. Det är därför samarbeten med organisationer som F-Secure är så pass viktiga. Dem är avgörande för att skydda barn och göra internet till en säkrare plats för alla.”

Internet Watch Foundation är en brittisk välgörenhetsorganisation som grundades 1996 vars uppdrag är att ta bort bilder och videor från internet på sexuella övergrepp mot barn. Varje vecka nås mer än 3 000 webbsidor* och kriminellt innehåll tas bort av organisationens analytiker. Förra året flaggade de miljontals kriminella bilder och videor för borttagning.

Varje dag förhindrar F-Secure i genomsnitt nästan 300 000 skadliga webbplatser från att sprida skadlig programvara eller på annat sätt skada företag och individer. F-Secure har det största globala nätverket av kommunikationsleverantörer i världen, över 200 partners. Detta, i sin tur, bildar det största ekosystemet av säkerhetsmedvetna operatörer inom cybersäkerhetsbranschen och ger en unik möjlighet att arbeta med telekommunikationssektorn för att skapa innovativa nya skyddsstrategier.

F-Secure går med i Internet Watch Foundation

”Det är inte bara organisationer, utan fler och fler konsumenter som söker hjälp för att se till att barn är säkra i vår uppkopplade värld”, säger Joakim Öhrström, Director of Product Broadband & TV på Tele2, en av F-Secures svenska operatörspartners. ”Förra året arbetade F-Secure med oss ​​för att skapa ett innehållsfiltreringssystem som möter de specifika konsumentbehoven och regulatoriska kraven på vår marknad. Efter att ha arbetat tillsammans blev Tele2 faktiskt den första operatören i Sverige som kunde erbjuda den typ av filtreringsmöjligheter som föräldrar och andra intressenter vill ha.”

”Många av de säkerhetsutmaningar som berör oss alla är för stora för en enskild organisation att hantera själv. Genom att samarbeta med våra partners kan vi hitta nya lösningar på problem som spridningen av bilder av sexuella övergrepp mot barn, säger F-Secures Executive Vice President of Consumer Security, Timo Laaksonen. ”Tack vare vårt expansiva nätverk av operatörspartners kan vi snabbt och effektivt sprida de nya lösningarna vi skapar till miljontals människor över hela världen.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>