Få känner till möjligheten att välja hållbara hotell på resan
Hem HÅLLBARA ÅSIKTER Få känner till möjligheten att välja hållbara hotell på resan

Få känner till möjligheten att välja hållbara hotell på resan

Publicerat av: Redaktionen

Resebolag har länge arbetat med  hållbarhet.

 Men trots detta arbeta visar en ny undersökning att 70 procent av svenskarna inte känner till att det är möjligt att boka mer hållbara hotell för sin semester.

-Resebranschen har misslyckats med att kommunicera sitt hållbarhetsarbete, säger kommunikationschef Adam Györki. Nu ska man bli bättre på att hjälpa kunder att välja rätt.

 Många känner till att man kan välja mer hållbara alternativ i dagvaruhandeln, men enligt ny undersökning genomförd av NOVUS är det få svenskar som vet att samma princip gäller vid val av hotell. 70 procent av svenskarna uppger att man inte känner till möjligheten att boka mer hållbara hotell till sin semesterresa.

 -Vi har länge arbetat med hållbarhet och redan på 90-talet hade vi en hållbarhetsavdelning inom TUI-gruppen. Vi ser det som viktigt att vara en del i att driva utvecklingen framåt och förändra branschen. Men resebranschen har misslyckats med att kommunicera sitt hållbarhetsarbete. Säger Adam Györki, kommunikationschef på TUI.

Hur stor skillnad gör det egentligen?

Få känner till möjligheten att välja hållbara hotell på resan

Care Travel

En egen analys som TUI gjort av 300 hotell visar att hotell med hållbarhetscertifieringar överträffar icke-certifierade hotell när det gäller miljöprestanda – uppvisar 10 procent lägre CO2, 24 procent lägre avfallsvolym, 19 procent mindre färskvatten per gästnatt, 23 procent högre användning av grön energi och 9 procent högre sysselsättningsgrad för anställda från destinationen.

De levererar också högre kvalitet och kundnöjdhet.

 Under åren har många certifieringar utvecklats för att hjälpa hotell hantera hållbarhet. För att göra saker tydligare har Global Sustainable Tourism Council (GSTC) satt en standard för alla certifieringar.

 - Idag är alla våra egna hotell certifierade och 75 procent av våra kunder reser till miljö och -hållbarhetscerifierade hotell och vårt mål är att öka detta till 80 procent under 2022. Det är viktigt att vi som arrangör arbetar både för att fler hotell ska certifiera sig, samtidigt som det är lika viktigt att vi visar våra kunder vilka hotell som redan gjort det viktiga arbetet och därav lanserar vi nu Care Travel, en märkning som gör det lättare för våra kunder att göra mer hållbara val.  Fortsätter Adam Györki.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>