Finja Betong lanserar nu beräknare för koldioxidbesparing
Hem HÅLLBAR BYGGBRANSCH Finja Betong lanserar nu beräknare för koldioxidbesparing

Finja Betong lanserar nu beräknare för koldioxidbesparing

Publicerat av: Redaktionen

Finja Betong vill inspirera till ett mer hållbart val av byggmaterial och lanserar nu ett nytt digitalt verktyg som beräknar koldioxidbesparingen vid val av en av företagets ECO-produkter.

I det digitala verktyget beräknas mängden koldioxid som sparas vid valet av en produkt i Finja Betongs ECO-linje i jämförelse med motsvarande produkt i övriga sortimentet. Alla ECO-produkter har utvecklats för att minska klimatavtrycket genom exempelvis optimering av bindemedel eller inbyggd kolsänka.

Det är Grovbetong ECO, Murblock Bas ECO och Väggspackel ECO samt Finja Betongs motsvarande produkter Grovbetong, Murblock Bas och Laga Vägg, som nu har en informationsruta på produktsidan som presenterar uträkningen av koldioxidbesparingen. CO2e-uträkningen anpassas efter antalet produkter som anges i produktsidans kvantitetsfält.

– Med det nya verktyget blir det enklare att välja sitt klimatavtryck. Vid valet av vårt nya lättklinkerblock, Murblock Bas ECO med inbyggd kolsänka, ser man direkt hur många kilo CO2e man sparar genom att välja detta block istället, säger Gull-Britt Jonasson, VD Finja Betong.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>