HSB Living Lab och TietoEVRY skapar ett nätverk av uppkopplade bikupor
Hem POLITIK Fokus på framtidens boende när bostadsminister Per Bolund besökte HSB Living Lab

Fokus på framtidens boende när bostadsminister Per Bolund besökte HSB Living Lab

Publicerat av: Redaktionen

Den 27 september besökte bostadsminister Per Bolund Göteborg för att titta närmare på ett antal bostadsprojekt med hållbarhet och innovation i fokus. Bland annat besökte bostadsministern HSBs unika forskningshus HSB Living Lab.

I HSB Living Lab pågår forskning och utveckling av framtidens boende med syfte att öka innovationstakten inom bostadssektorn. Huset är en unik forskningsarena placerad på Chalmersområdet i Göteborg. Ett helt hus inriktat på att hitta hållbara lösningar och testa nya innovationer. I tre år har ett 30-tal boende varit en del av innovationsprojektet som är ett samarbete mellan näringsliv, stad och akademi. 2 000 sensorer samlar dygnet runt in data om som kan användas i forskningssyfte.HSB Living Lab och TietoEVRY skapar ett nätverk av uppkopplade bikupor

Vid bostadsminister Per Bolunds besök fick han en presentation av HSB Living Lab och de projekt som pågår där. Under rundvandringen i huset fick han också möjlighet att träffa och prata med några av de boende.

– Det är fantastisk att HSB investerar i en satsning för att utvärdera och pröva nya tekniska och sociala lösningar i en befintlig bostadsmiljö. Det är viktigt för att det ska fungera på riktigt utifrån människors förväntningar och hur vi lever idag, säger bostadsminister Per Bolund.

HSBs roll som samhällsbyggare diskuterades också under dagens möte, där frågan om kooperationens roll i framtiden också togs upp.

– Det är nog ingen slump att det är en kooperation som står bakom samhällsutvecklande satsningar som HSB Living Lab och HSB Dela. Vi har alltid tagit ett lite större samhällsansvar än det självklara. Med HSB Living Lab väver vi ihop vår stolta innovationshistoria med framtidens hållbarhetsutmaningar, säger Lars Göran Andersson, vd HSB Göteborg.

HSB Göteborg berättade också om det kommande fastighetsprojektet på Gibraltarvallen, i området kring Gibraltargatan i Johanneberg, där HSB Göteborg planerar att bygga ett flerfamiljshus helt i trä med 89 nya lägenheter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>