Sigma drar igång höstens nätverksträffar för kvinnor
Hem NYHETER Sigma drar igång höstens nätverksträffar för kvinnor

Sigma drar igång höstens nätverksträffar för kvinnor

Publicerat av: Redaktionen

Framgångsrika Sigma Smart Women Society fortsätter att locka kvinnor från IT- och teknikbranschen till inspirerande nätverksträffar. Nu presenteras höstens talare.Sigma drar igång höstens nätverksträffar för kvinnor

Med start i oktober träder ett nytt gäng inspirerande kvinnor upp på scen för att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter från såväl arbetslivet som privatlivet.

Sigma Smart Women Society (SSWS) är ett nätverk för kvinnor och personer som identifierar sig som kvinnor inom IT- och teknikbranschen. Det är en mötesplats som syftar till att stärka kvinnor i en mansdominerad bransch. Nätverket startade i Göteborg för sju år sedan och samlar varje år uppemot 1800 besökare. SSWS finns idag på sju orter och i oktober arrangeras träffar i Göteborg, Stockholm, Karlskrona och Malmö. Senare i höst även i Helsingborg, Jönköping och Linköping.

–Det är fantastiskt att vi får så många kvinnor inom IT/Tech att vilja samlas, dela erfarenheter och knyta kontakter. Det visar att det finns ett behov för kvinnor i branschen att träffas. Det är med stor stolthet vi bjuder in till höstens inspirerande och glädjefyllda kvällar, säger Beatrice Silow, kommunikations- och kulturchef på Sigma IT och initiativtagare till SSWS.

Temat för träffen i Göteborg den 3 oktober är hållbarhet i arbetslivet. Första talaren är Carolina Jonnor, VD och ägare av Disruptive Consulting och före detta HR-chef. Hon pratar om modet att leva efter sina egna villkor, om entreprenörskap och en längtan efter det autentiska. Kvällens andra talare Leila Karchaoui har nominerats till Framtidens kvinnliga ledare och har lång erfarenhet av förändringsledning på snabbväxande bolag. Hon tipsar om hur man kan maxa sina resurser och potential på ett hållbart sätt och skapa en känsla av mening, både i vardagen och på jobbet.

Den 10 oktober öppnas dörrarna i Stockholm. Teman för dagen är karriär, synen på karriär och om att leva med en diagnos, blandat med digital transformation, fintech, tekniska trender och ledarskap. Hör Diana Paz och Jeanette Lilja dela med sig av sina drivkrafter och rädslor och berätta om hur det är att göra karriär samtidigt som man lever med en diagnos. Dagens tredje talare, Tuva Palm är en av Sveriges mäktigaste tech-kvinnor och driver Europas största tech-meetup STHLM TECH. Hon bjuder på handfasta tips på hur vi kan gå segrande ur den digitala revolutionen.

Den 17 oktober äntrar Helena Lönegård scenen på Sigmas kontor i Karlskrona. Efter 18 år på Volvo är hon nu platschef på Saab i Karlskrona och produktionschef på Saab Kockums. Hör henne berätta om hur hennes drivkraft tagit henne till flera intressanta jobb och varför hon vill valde att vara med och satsa på Saab Kockums resa. Teman för dagen är att göra det omöjliga möjligt samt ledarskap och motivation.

Höstens träff i Malmö hålls den 24 oktober och berör temana karriär och familjebildning. Kvällens första talare, Apollonia San Contreras, är Digital Marketing Manager på Hövding och har blivit utnämnd till en av Sveriges supertalanger av Veckans affärer. Hon delar med sig av sin karriärresa och ger värdefulla tips på hur man kan ta makten över sin karriär. Kvällens andra talare, Christina Persson, är specialist i gynekologi och obstetrik och verksam vid Livio Fertilitetscentrum Malmö. Hon talar om de utmaningar och möjligheter en kvinna mitt i karriären och familjebildning ställs inför.

Senare i höst arrangeras även träffar i Helsingborg, Jönköping och Linköping. Mer information om datum och talare hittar du nedan.

Läs mer om Sigma Smart Women Society på www.sigmaitc.se/ssws och på

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>