Första ellastbilen från Einride på plats hos Bring i Göteborg – ska spara 78 procent koldioxid
Hem TRANSPORT Första ellastbilen från Einride är nu på plats hos Bring i Göteborg – ska spara 78 procent koldioxid

Första ellastbilen från Einride är nu på plats hos Bring i Göteborg – ska spara 78 procent koldioxid

Publicerat av: Redaktionen

Nu har den första ellastbilen från Einride anlänt till Brings Bring terminal i Göteborg.

Leveransen är ett viktigt steg i Brings stora satsning på elektrifiering av linjetrafik och lokaldistribution.

– Vi har gjort stora investeringar det senaste året i laddinfrastruktur för att optimera bilens användning. Det känns otroligt att vi blir bland de första i Sverige att elektrifiera linjetrafiken och minska utsläppen i vårt närområde, säger Niclas Coster, distriktschef för region väst på Bring.

Satsningen innefattar i ett första steg implementering av hela Einrides plattform inklusive transport med sju smarta ellastbilar med släp. Dessa väntas spara 78 procent koldioxid på planerade sträckor. Beräkningen är baserad på att elbilarna ersätter lastbilar som idag går samma sträckor på HVO.

Ett bra alternativ för att elektrifiera tunga transporter

Bring Sverige har som mål att alla leveranser ska vara fossilfria till 2025. Att investera i laddning, nya fordon och skapa nya samarbeten blir viktiga steg för att nå målet om fossilfrihet.

Första ellastbilen från Einride på plats hos Bring i Göteborg – ska spara 78 procent koldioxid

– Att ställa om de tunga transporterna är vårt svåraste uppdrag – men också det som gör störst skillnad i vår omställning. Fram tills nu har vi saknat ett bra alternativ för att kunna elektrifiera de tunga transporterna och vi har därför stora förväntningar till den satsning vi nu gör tillsammans med Einride, säger Catherine Löfquist, hållbarhetschef på Bring.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>