Hållbara innovationer temat när svenska och ukrainska techscenen möts i Stockholm
Hem EVENT Hållbara innovationer temat när svenska och ukrainska techscenen möts i Stockholm

Hållbara innovationer temat när svenska och ukrainska techscenen möts i Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

Sverige och Ukraina har sedan många år ett tätt tech-utbyte.

För att utveckla samarbetet och mellan länderna grundades på initiativ av den svenska ambassaden Sweden-Ukraine Business Forum i samverkan med näringslivet.

Den 18 november samlas ministrar, ledare för stora exportföretag och tech-startups för nionde året i rad i Stockholm.

Sweden-Ukraine Business Forum är till för att skapa möjligheter för nätverkande, affärsdiskussioner och policysamtal. Tusentals ukrainska utvecklare arbetar idag mot Sverige och försörjer därmed svenska företag med avgörande och efterfrågad bristkompetens.

Under årets Business Forum ligger tonvikten på ”Tech for good” – nya samarbetsformer och tekniska lösningar som stödjer hållbar utveckling inom ramen för de globala FN-målen. På agendan står teknikutveckling och syftesdriven innovation inom områden som hållbarhet, utbildning, hälsa, jämställdhet och globalt välstånd.

– Sverige är ett pionjärland när det gäller hållbar utveckling och social impact creation. Genom att arrangera SUBF har vi i nära samarbete med de tongivande företag som verkar i de båda länderna sedan 2012 visat upp den svenska affärskulturen i Ukraina, säger Tobias Thyberg, Sveriges ambassadör i Ukraina.

Från offentligheten deltar bland annat den ukrainska digitaliseringsmyndigheten, det svenska Näringsdepartementet och Vinnova. Näringslivet representeras i sin tur av Sigma Software Group, Ericsson, Kry, Karma, Elonroad och Tre med flera. Seminarierna, som sänds live från Stockholm, avslutas med att 10 företag, utvalda av Antler, Nasdaq, Invest Stockholm, Sigma Software Labs och the Ukrainian Startup Fund, får pitcha sina produkter på investerare och publik.

Hållbara innovationer temat när svenska och ukrainska techscenen möts i Stockholm– Sverige har alltid haft ett unikt fokus på innovation och hållbarhet. Er välutvecklade och öppna multinationella approach har skapat en dynamisk och modern ekonomi. I dag är Sverige ett av de mest konkurrenskraftiga, produktiva och globaliserade länderna i världen, och Ukraina har mycket att lära från ert mogna tech-ekosystem. Vi på Sigma Software Group är extremt glada att fortsätta att bygga broar mellan våra länder, och att se hur vårt samarbete växer. Inte minst i form av Sweden-Ukraine Business Forum, säger Valery Krasovsky, vd och medgrundare av Sigma Software Group.

Sweden-Ukraine Business Forum arrangeras av svenska ambassaden i Sverige och Sigma Software Group, med stöd av den ukrainska ambassaden i Sverige, Ericsson Ukraina, Beetroot, Free Trade Europa och det ukrainska exportrådet.

Sweden Ukraine Business Forum äger rum den 18 november klockan 13–17 på Epicenter i Stockholm. Deltagande är gratis och det går att följa konferensen både på plats och digitalt.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>