grand-torton-
Hem MILJÖ Hållbarhet är en del av vår affär

Hållbarhet är en del av vår affär

Publicerat av: Redaktionen

Den 19-20 september fokuserar Grant Thornton, med 53 000 medarbetare i 135 länder, extra på hållbar utveckling. Hållbarhetsdagarna är en del av organisationens globala strategi som handlar om att växa tillsammans med kunder, medarbetare och samhället. För Grant Thornton i Sverige handlar det om att integrera hållbarhet i affären. Hållbarhet är en del av vår affär

– Det är självklart inte genom enskilda dagar vi gör en förflyttning, däremot är det ett bra sätt att samlas kring ett viktigt ämne som berör oss alla och där vi har möjlighet att påverka. För oss i Sverige ligger fokus på att integrera hållbarhet i vår affär, för att på så sätt bidra till mervärde för både kunder och medarbetare och för samhället i stort. Vi vill vara en del av lösningen på många av de utmaningar vi står inför och inspirera fler företag att följa efter, säger Linda Mannerby, Head of Sustainability på Grant Thornton.

Ökat fokus internationellt
Grant Thorntons globala hållbarhetsdagar har varit ett återkommande tema sedan 2015 och över hela världen görs extra insatser för att bidra till samhället. Även om alla länder är på olika nivå, ser Linda Mannerby framsteg globalt.

– Hållbarhetsfrågan har fått ökat fokus internationellt de senaste åren. En förflyttning håller på att ske från välgörenhet till att se på hållbarhet utifrån affärsvärde. Vårt svenska affärsteam samarbetar med andra länder och visar hur vi stöttar kunder, bland annat hur vi jobbar med hållbarhetsrapportering och hållbarhetsaspekten vid investeringsbeslut, berättar Linda Mannerby.

Svensk ordförande i IMPACT2030
För ett år sedan valdes Grant Thorntons globala CEO, svensken Peter Bodin, till styrelseordförande i IMPACT2030, en organisation som arbetar med att engagera företag och genom samarbeten bidra till att FN:s globala hållbarhetsmål uppnås. Så här kommenterade Peter Bodin engagemanget i samband med utnämningen:

– Människor är den privata sektorns mest värdefulla tillgång och genom att fokusera vår kollektiva energi på de hållbara utvecklingsmålen kan vi hjälpa det bredare samhället att göra sanna framsteg mot en bättre och mer hållbar framtid för alla.

Grant Thornton deltar också under klimatveckan i New York, där Timothy Buckby från Grant Thorntons svenska hållbarhetsteam medverkar i en panel och diskuterar hållbara investeringar.

Vill inspirera andra
Under hållbarhetsdagarna kommer Grant Thornton bland annat att dela utdrag ur sin integrerade årsredovisning.

– Det är ett sätt för oss att visa hur vi arbetar med hållbarhet. Med det vill vi inspirera andra att integrera hållbarhet i affären och ge ansvarsfull rådgivning. Vi kommer också dela exempel på vårt arbete för att skapa ett hållbart arbetsliv, bland annat hur vi steg för steg går mot att bli en mer hållbar arbetsplats, där medarbetare kan utvecklas långsiktigt och kombinera karriär, familj och fritid på ett sunt sätt, säger Linda Mannerby.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>