Almi Invest säljer nu sitt innehav i Ferroamp
Hem ENERGI Almi Invest säljer nu sitt innehav i Ferroamp

Almi Invest säljer nu sitt innehav i Ferroamp

Publicerat av: Redaktionen

Almi Invest har sålt hela sitt kvarvarande innehav, motsvarande 2,6 procent av kapital och röster, i snabbväxande miljöteknikbolaget Ferroamp Elektronik.

Den totala köpeskillingen på drygt 46 miljoner kronor ger en säljmultipel på 7 gånger investerat kapital.

Ferroamp är noterat på Nasdaq First North och Almi Invests innehav har avyttrats i omgångar via börsen.

Almi Invest säljer nu sitt innehav i Ferroamp

Ferroamp laddare

Ferroamp utvecklar modulära system och tekniska plattformar för energilagring. Lösningarna används huvudsakligen i fastigheter, men även i integration med laddning av diverse elfordon. Största delen av verksamheten bedrivs på den nordiska marknaden.

Almi Invest investerade i Ferroamp 2015. Bolaget noterades 2019 och har sedan dess femfaldigat sitt börsvärde och värderas nu till över 1 miljard kronor.

– Ferroamp har en stark och unik teknologi som kan bli en viktig del i utvecklingen av framtidens energihantering. När vi investerade i bolaget 2015 hade de en lovande teknik i tidig fas av sin marknadslansering. Idag är det ett etablerat bolag i stark tillväxt med goda framtidsutsikter. Vi är mycket nöjda med denna investering, men det är inte vår roll att vara delägare i noterade bolag över tid. Nu frigör vi kapital som vi kan återinvestera i nya lovande startups, säger Tor Kihlberg, Investment Manager på Almi Invest.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>