Hotell Kittelfjäll vill uppmuntra till hållbart resande genom installation av EVlink elbilsladdare
Hem TRANSPORT Hotell Kittelfjäll vill uppmuntra till hållbart resande genom installation av EVlink elbilsladdare

Hotell Kittelfjäll vill uppmuntra till hållbart resande genom installation av EVlink elbilsladdare

Publicerat av: Redaktionen

Hotell Kittelfjäll vill uppmuntra till hållbart resande genom installation av EVlink elbilsladdare

Tillsammans med Schneider Electric vill Hotell Kittelfjäll uppmuntra sina gäster att resa mer hållbart och har därför låtit installera elbilsladdare för att minska förbrukningen av fossila bränslen.

Initiativet, som möjliggör gratis laddning för hotellets gäster, är ett av de första i sitt slag inom den svenska fjällvärlden.  Bakom elbilsladdarna står Schneider Electric med en trygg och säker lösning.

Avsaknaden av laddare för elbilar skapar problematik för de som vill resa hållbart till mindre destinationsorter. Detta dilemma var ett faktum för den norrländska fjällorten Kittelfjäll där närmsta möjlighet att ladda sin elbil tidigare var tio mil bort, något som Hotell Kittelfjäll ville råda bot på. Genom laddare i serien EVlink från Schneider Electric har hotellet numera möjligheten att erbjuda gäster gratis elbilsladdning genom sin destinationsladdare som kan ladda två bilar samtidigt.

– Det känns självklart väldigt roligt för oss på Schneider Electric att få vara med och stötta en satsning mot mer klimatsmarta val av transport. Det finns väldigt få laddare vid mindre destinationsorter, som Kittelfjäll, vilket gör hotellets engagemang extra vitalt. Jag känner till många som valt att lämna elbilen hemma eftersom det inte funnits möjlighet att ladda, men med ett utbyggt nätverk av laddare skapas nya möjligheter, säger Thomas Bäckman, försäljningschef hos Schneider Electric i norra Sverige.

Med EVlink elbilsladdare laddas elbilen tryggt, säkert och hållbart. Sortimentet består av parkeringsladdare för privata företag och publika platser, snabbladdare, smarta laddboxar och hemmaladdare. Alla laddare är enkla att använda och finns i två varianter, markmonterad eller för väggmontage. De smarta laddarna kan även kopplas ihop i ett nätverk med lastbalansering och betalningslösningar för t ex bostadsrätts- och företagsparkeringar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>