Heimstaden i samarbete med cleantech-bolag
Hem TEKNIK Heimstaden i samarbete med cleantech-bolag Mimbly

Heimstaden i samarbete med cleantech-bolag Mimbly

Publicerat av: Redaktionen

Heimstaden har i Malmö inlett ett pilotprojekt med cleantech-bolaget Mimbly i syfte att förbättra vattenanvändningen och förhindra utsläpp av mikroplaster vid tvättning i fastigheterna.

Mimbly utformar och utvecklar innovativa lösningar som minskar miljöpåverkan när vi tvättar.

Produkten Mimbox är ett tillägg till tvättmaskiner och återvinner upp till 70 procent av vattnet när man tvättar, samtidigt som den hindrar att mikroplaster följer med ut i avloppet. Produkten är som ett litet reningsverk.

Heimstaden arbetar holistiskt med att göra sina fastigheter mera hållbara och Mimbly tillhandahåller teknik som potentiellt hjälper bolaget att spara vatten, energi, koldioxidutsläpp samt förhindra att skadlig mikroplast cirkulerar i vattensystemet.

Heimstaden i samarbete med cleantech-bolag”Vi är måna om att ständigt utveckla våra fastigheter och våga testa nya saker. Mimbly erbjuder en intressant lösning som vi både hoppas och tror kommer gynna oss, våra hyresgäster och samhället i stort”, sa Michael Fricke, Energiingenjör Heimstaden Sverige.

Mimbox driftas i Heimstadens fastighet på Norrra Bulltoftavägen i Malmö. Pilotprojektet är ett resultat av Heimstadens hållbarhetsmål om att minska vattenanvändning med 1% per kvadratmeter fram till 2030.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>