ICA forsätter att satsa på hållbarhet: Digitaliserar kvitton med Kivra
Hem HÅLLBAR EKONOMI ICA forsätter att satsa på hållbarhet: Digitaliserar kvitton med Kivra

ICA forsätter att satsa på hållbarhet: Digitaliserar kvitton med Kivra

Publicerat av: Redaktionen

ICA forsätter att satsa på hållbarhet: Digitaliserar kvitton med Kivra

ICA erbjuder digitala kvitton till sina Stammis-kunder från och med den 15 april. Syftet är att göra vardagen enklare för kunderna och att fortsatt minska ICAs miljöpåverkan.

Även Åhléns och Jula har anslutit sig till tjänsten, vilket innebär att plattformen är en ny standard för digital kvittohantering.

Enligt Kassaregisterlagen måste man alltid kunna erbjuda kunden ett kvitto vid köp. Svensk Handel uppger att det skrivs ut cirka 1,7 miljarder papperskvitton varje år. Förbrukningen av papperskvitton i Sverige uppges motsvara cirka 60 000 träd årligen och en stor del av kvittona i dagligvaruhandeln slängs direkt efter köpet. ICAs innovationshub ICAx och Kivra har tidigare ingått ett samarbete för att utveckla en lösning för digitala kvitton. Nu är lösningen på plats och från och med den 15 april kan Stammisar få sina kvitton digitalt i Kivra-appen. ICA står för 15 procent av alla kvitton som skrivs ut i Sverige och varje år skriver ICA totalt ut ca 670 miljoner kvitton. Stammisar som har aktiverat tjänsten i Kivra-appen kommer att få sina kvitton digitalt när de legitimerar sig i kassan vid köp.

– Digitala kvitton kommer göra det enklare för våra kunder att leva lite mer hållbart och samtidigt ha ordning på sina kvitton. Det är viktigt att vi på ICA är med och för samhället i en mer hållbar riktning, säger Kerstin Lindvall, hållbarhetsdirektör ICA Gruppen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>