Interface presenterade Climate Take Back på Formex
Hem MILJÖ Interface presenterade Climate Take Back på Formex

Interface presenterade Climate Take Back på Formex

Publicerat av: Redaktionen

Under inredningsmässan Formex ägnades i år en hel temadag åt hållbarhet.

Interface var en av de utvalda talarna och presenterade sitt arbete med Climate Take Back.

Interface presenterade Climate Take Back på Formex

Formex är den största mötesplatsen för nordisk inredning och samlar många olika aktörer inom inredning, från möbler till textilier och andra inredningsdetaljer. Gemensamt för branschen är dock att alla företag, både stora och små, måste förhålla sig till hur klimatförändringarna kommer att påverka branschen. Därför ägnade mässan en hel dag åt temat hållbarhet, där ledande aktörer och experter inom hållbar handel, materialval och cirkulära tjänster talade på stora scenen.

Erika Frankkila Rydja är marknadschef på Interface Nordeuropa och bjöds in för att berätta om Interface hållbarhetsarbete, från Mission Zero till Climate Take Back. Erika delade med sig av Interface resa, från Ray Anderssons ursprungliga vision om att minska Interface koldioxidutsläpp till noll – Mission Zero – till nästa steg i planen att Interface även ska vara ett klimatpositivt företag.

-Genom att delta på Formex når vi ut till många olika människor i branschen och hoppas kunna inspirera dem till att starta sin egen Climate Take Back-resa, säger Erika Frankkila Rydja.

Bland annat berättade Erika Frankkila Rydja att Interface rankas som nr 4 inom Global hållbarhet, enligt GlobeScan-SustainAbility Corporte Leadership Survey 2019. Interface har, som enda företag, haft återkommande topplaceringar på listan i 25 år nu och det hade inte hänt utan ett långsiktigt och konstruktivt arbete med hållbarhetsfrågorna.

Ett exempel som berörde publiken var en film om NetWorks, som tydligt visade hur ett företag kan påverka både miljön och enskilda människor. Tack vare att människor i fiskebyar i Filippinerna får chansen att tjäna pengar på att samla in gamla och trasiga fiskenät får de en möjlighet till en extra inkomst, samtidigt som miljön rensas från skadlig plast och istället omvandlas till nya golv.

Efter föreläsningen gavs det möjlighet att ställa frågor och moderator Elin Larsson, rådgivare och föreläsare för hållbarhet och cirkularitet, avslutade med orden:

-Så inspirerande att höra om ett så stort företag som faktiskt vågar gå i bräschen för en hållbar omställning.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>