Intresset för cirkulär IT rekordstort
Hem CIRKULÄR EKONOMI Intresset för cirkulär IT-produkter rekordstort

Intresset för cirkulär IT-produkter rekordstort

Publicerat av: Redaktionen

Allt fler väljer att köpa och skicka tillbaka sina använda IT-produkter för att få ekonomisk ersättning och ge dem ett längre liv.

Inregos kunder gör historiskt rekord i antal inskickade IT-produkter under november månad.

På Inrego är det tydligt att ett skifte har hänt i hur svenska företag resonerar kring användandet av deras IT-utrustning.

Under november månad uppnår företaget det högsta resultatet av inskickade produkter för återanvändning sedan starten år 1995.

– Det är fantastiskt att allt fler och fler ser fördelarna med att arbeta hållbart med IT. Vi har arbetat med detta i 27 år och rekordet antyder att marknaden är redo. Tidigare har drivkrafter varit ekonomi och säkerhet men med en ökad medvetenhet på marknaden har de miljömässiga fördelarna blivit alltmer framträdande, säger Henrik Nilsson, grundare och VD på Inrego.

Ännu är det för tidigt att säga precis vad det är som gjort att novembers siffror blev historiskt höga. Men till grund för rekordet ligger sannolikt, utöver den ekonomiska situationen på marknaden, en ökad medvetenhet kring hållbarhet i stort. Inregos innovativa process och kunskap, inte minst med upcycling, har möjliggjort ett nytt värde för det som tidigare betraktats som skrot.

Intresset för cirkulär IT rekordstortGenerellt sett kommer upp till 25% av en tjänstemannaorganisations klimatpåverkan från deras IT-utrustning. Tack vare forskningsnära samarbete med b.la IVL Svenska Miljöinstitutet, har Inrego kunnat ta fram en koldioxidberäknare som genererar exakta siffor på utsläppsminskningar genom rekonditionerad IT. Inrego hjälper sina kunder med att nå Science Based Targets, och satsar stort på att bidra med kunskap och rådgivning för att möjliggöra en grön omställning för svenska företag – redan idag.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>