1KOMMA5° lanserar energistyrsystemet Heartbeat – ska förvandla svenska hem till smarta ekosystem
Hem ENERGI 1KOMMA5° lanserar nu energistyrsystemet Heartbeat – ska förvandla svenska hem till smarta ekosystem

1KOMMA5° lanserar nu energistyrsystemet Heartbeat – ska förvandla svenska hem till smarta ekosystem

Publicerat av: Redaktionen

1KOMMA5° lanserar Heartbeat på svenska marknaden, en ny IoT-plattform som effektiviserar elproduktion och elförbrukning i hemmet.

Heartbeat fungerar som hjärtat i hushållet då den kopplar samman alla energiprodukter på en och samma digitala plattform för smart styrning av energiflöden.

Som Heartbeat-användare blir du inte bara en del av det decentraliserade framtida energisystemet, utan du utvinner även en mer kostnadseffektiv och klimatvänlig vardag. En produkt som med andra ord starkt driver 1KOMMA5°s vision framåt – en klimatneutral villamarknad år 2030.

I samband med den rådande energikrisen har frågan om egenproducerad el blivit allt vanligare. Husägare som installerar system för solenergi vill naturligtvis minska sina elräkningar och med hjälp av Heartbeat samordnas solcellsanläggning, batteri för lagring av el, laddbox och värmepump till ett enda intelligent och heltäckande system för att verka ännu effektivare och öka energibesparingar ytterligare.

1KOMMA5° lanserar energistyrsystemet Heartbeat – ska förvandla svenska hem till smarta ekosystem

Gunnar Jönsson, VD 1KOMMA5° Sverige & Norden, avtäcker Heartbeat under lanseringen på Norrsken House, 6 dec 2022

– Vi är stolta och glada över att äntligen lansera Heartbeat, då jag vet att det finns en stor efterfrågan på en smart helhetslösning för att helt och hållet gå över till hundra procent förnybar el. Om vi ska nå målen i Parisavtalet måste vi agera nu. Alla måste ta sitt ansvar och vi vill skapa medel och möjligheter för att åtminstone alla villaägare ska kunna vara med i kampen mot klockan, säger Gunnar Jönsson, VD, 1KOMMA5° Sverige.

Ett system – en enda app

Heartbeat är en IoT-plattform och är ansluten till hemmets internet. Via Heartbeat-appen kopplas alla enheter samman som ger fullständig kontroll och överblick av energisystemet, istället för att behöva förlita sig på olika appar från flera leverantörer. Med hjälp av artificiell intelligens är plattformen flexibel och tar reda på de bästa tiderna att ladda samt strömförsörja energienheterna i hemmet. Heartbeat säkerställer att hushållet kan använda sin egenproducerade solel när den ger som mest nytta. Systemet jämnar ut hemmets effekttoppar och elförbrukning över dygnet vilket både resulterar i lägre elräkningar men minskar också belastningen på elnätet.

Lanseringen av den nya plattformen innebär chans till ännu större och snabbare expansion för1KOMMA5°, men framförallt ett steg närmre visionen om en klimatneutral villamarknad år2030. Bolaget grundades i Tyskland under 2021, klev in på svenska marknaden tidigare i år och har idag 800 anställda i 35 europeiska städer. Heartbeat blir ännu ett verktyg för att lyckas omvandla 500 000 hushåll per år i Europa.

– Den stora energiomställningen är bara möjlig om den görs på ett smart sätt och framförallt i gemensam samverkan. Vår nya plattform är ett viktigt led i att säkra en hållbar värld för våra barn och framtida generationer. Nu behöver vi sluta upp med fler hungriga entreprenörer som enträget kan installera energismarta system. Varje dag, villa för villa, stad för stad, land för land, avslutar Gunnar Jönsson, VD, 1KOMMA5° Sverige.

Heartbeat lanserades igår under ett event tillsammans med Norrsken och Niklas Adalberth på NorrskenHouse i Stockholm. Du hittar hela sändningen här:

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>