Tre lanserar 3Begagnat – vill få fler svenskar att köpa begagnade mobiler
Hem MILJÖ 3 lanserar 3Begagnat – vill få fler svenskar att köpa begagnade mobiler

3 lanserar 3Begagnat – vill få fler svenskar att köpa begagnade mobiler

Publicerat av: Redaktionen

Att lämna in sin gamla mobil är både miljösmart och ett enkelt sätt att tjäna pengar på.

Trots det svämmar svenskarnas byrålådor över av gamla mobiler.

För att höja statusen bland begagnade teknikprylar och få fler svenskar att både lämna in och köpa gamla mobiler lanserar Tre nu erbjudandet 3Begagnat, som innebär att Tres kunder kan köpa noga kvalitetstestade mobiler till reducerade priser.

Allt för få svenskar återvinner gammal teknik. Sedan tidigare har Tre tjänsten 3Återvinn, där kunder kan lämna in gamla telefoner och få rabatt på abonnemang. Med lanseringen av 3Begagnat vill Tre nu höja statusen ytterligare på begagnade mobiler och få ännu fler svenskar att både lämna in sin gamla telefon och välja en begagnad telefon vid nästa köp.

– Med 3Begagnat vill vi ge fler mobiler en andra chans. Våra begagnade mobiler har noga kvalitetstestats och återställts och är i vad vi kallar “Trevligt skick”. Om du dessutom lämnar in din gamla mobil som ligger och skräpar där hemma kan du antingen sänka din abonnemangskostnad eller skänka pengarna till välgörande ändamål, säger Haval van Drumpt, vd på Tre Sverige.

Mobilerna som säljs via 3Begagnat har noga kvalitetstestats för att de både ska se bra ut och funka som förväntat, och ofta märks det knappt att den använts tidigare. Mobilerna är alltid testade, reparerade vid behov och har 12 månaders garanti.

Svenskarna har dålig koll på sina mobilers andrahandsvärde

Enligt en ny undersökning som Novus genomfört på uppdrag av operatören Tre har åtta av tio svenskar minst en gammal mobil hemma som de inte använder. Dessutom vet närmare åtta av tio (76 procent) svenskar inte alls eller i låg utsträckning hur mycket pengar deras nuvarande mobil är värd i andra hand. Närmare fyra av tio (38 procent) att de skulle lämna in sin gamla mobil nästa gång de köpte en ny om de visste att den tas om hand på ett miljövänligt och säkert sätt.

Tre lanserar 3Begagnat – vill få fler svenskar att köpa begagnade mobiler– Även om vi jobbar hårt för att få fler att lämna in sina gamla mobiler har vi anledning att vara självkritiska, allt för få återvinner. Nu satsar vi ännu mer för att öka återvinning av gamla mobiler, och kanske att man väljer att köpa en begagnad telefon nästa gång, det tjänar både miljön och plånboken på. Det börjar faktiskt, liksom med kläder, att bli trendigt med begagnade mobiler, vilket är en utveckling vi välkomnar, säger Haval van Drumpt.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>