Ny SVU-rapport: Juridiska utmaningar när avloppsvatten blir tekniskt vatten (Management)
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Ny SVU-rapport: Juridiska utmaningar när avloppsvatten blir tekniskt vatten

Ny SVU-rapport: Juridiska utmaningar när avloppsvatten blir tekniskt vatten

Publicerat av: Redaktionen

Information om allmänt tillgänglig rapport från Svenskt Vatten Utveckling!
Nr: 
2022-03
Titel: Juridiska utmaningar när avloppsvatten blir tekniskt vatten
Författare: Mats Johansson, Marie Albinsson och Fredrick Regnell, Ecoloop
Länk till pdf: https://vattenbokhandeln.svens…

Sammanfattning: Många va-organisationer planerar att återvinna renat avloppsvatten och dagvatten som tekniskt vatten, men tekniskt vatten är inte tydligt definierat i lagar och regelverk. Rapporten besvarar de vanligaste juridiska frågorna och ger ett förslag på definition av tekniskt vatten. Den beskriver också de lagar och regler som huvudsakligen styr arbetet med att återvinna avloppsvatten för bevattning eller andra ändamål.

Sökord: Tekniskt vatten, återvunnet avloppsvatten, juridik, cirkulär ekonomi, cirkulär vattenanvändning
Keywords: Circular economy, alternative water resources, treated wastewater, non-potable water, water reuse, reclamation of water

Ny SVU-rapport: Juridiska utmaningar när avloppsvatten blir tekniskt vatten (Management)Rutin för utgivande av Svenskt Vatten Utvecklings (SVUs) egna rapporter!

Nya egna SVU-rapporter informeras om och är tillgängliga endast för medlemmar under de tre första månader genom länk som skickas ut i e-post. Efter tre månader blir rapporterna fritt tillgängliga för alla som vanligt genom Svenskt Vattens hemsida, vår rapportdatabas, Vattenbokhandeln och Newsdesk. Medlemmar, företagsabonnenter och icke-medlemmar som anmält sig till Newsdesk får då rapportinformation och länk.

C-rapporter blir allmänt tillgängliga direkt som vanligt och får även fortsättningsvis skickas vidare direkt till eventuellt intresserade.
S-rapporter är en ny serie. Det är kortare sammanfattningar av specifikt utvalda SVU-rapporter. De kommer som C-rapporterna att bli allmänt tillgängliga direkt.

Tipsa en vän!
Skicka detta mejl vidare till en vän/kollega som du tror är intresserad av SVUs
rapporter!

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>