Karin Bergkvist är ny Hållbarhets- och Innovationsstrateg för Swerock Norden
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Karin Bergkvist som ny Hållbarhets- och Innovationsstrateg för Swerock Norden

Karin Bergkvist som ny Hållbarhets- och Innovationsstrateg för Swerock Norden

Publicerat av: Redaktionen

Hållbarhet och innovation är viktiga delar i Swerocks verksamhet.

Nu tar Swerock ett steg framåt genom att utse Karin Bergkvist som Hållbarhets- och Innovationsstrateg på nordisk nivå.

Hon arbetade tidigare med frågorna i den svenska organisationen.

– Jag ser fram emot att arbeta med hela vår nordiska organisation i Swerock. Våra länder har saker att lära av varandra och bli starkare tillsammans. Idag är det hållbarhet som driver innovation och det är något vår omställning behöver. Nu behöver vi arbeta med frågorna på ett mer strukturerat och systematiskt sätt för att vara säkra på att vi håller rätt riktning och tempo, avsätter tillräckliga resurser, uppmuntrar och tar tillvara idéer. Swerocks ambition är att inte bara hänga med, utan att ta en ledande position, säger Karin Bergkvist.

Rollen innebär att hitta sätt att använda hållbarhet och innovation som strategiska verktyg, för att utveckla Swerock och säkerställa långsiktig lönsamhet och konkurrenskraft. En del av arbetet handlar om omställning för miljömässig hållbarhet.

– Swerock har tuffa mål för klimatneutralitet, cirkularitet och fossilfrihet. Jag ser att det finns ett stort engagemang hos våra medarbetare att jobba med en omställning och att ta ansvar för vår påverkan. Det är också avgörande för att vi ska fortsätta vara relevanta och attraktiva för kunder och kunna rekrytera rätt kompetens, säger Karin Bergkvist

Karin Bergkvist är ny Hållbarhets- och Innovationsstrateg för Swerock Norden

Karin Bergkvist

Det strategiska arbetet ger möjlighet att blicka långt framåt för att nå företagets långsiktiga mål.

– Vi ska vara proaktiva, sätta oss i förarsätet, hitta smartare arbetssätt och nya affärer. Daglig problemlösning och snabba reaktiva åtgärder kommer alltid att behövas, men vi måste också avsätta tid för långsiktigt arbete, säger Karin Bergkvist.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>