Konferens-rusch till Helsingborg när H22 City Expo öppnar
Hem EVENT Konferens-rusch till Helsingborg när H22 City Expo öppnar

Konferens-rusch till Helsingborg när H22 City Expo öppnar

Publicerat av: Redaktionen

Helsingborgs stad kokar av förberedelser inför H22 City Expo i sommar.

Även en lång rad konferenser tar plats under de 35 dagar som den internationella stadsmässan och innovationsshowen pågår.

Redan nu är ett sjuttiotal konferenser inbokade varav den största räknar med över 2600 deltagare.

I år skriver Helsingborg historia när staden tar den stolta traditionen av stadsmässor till en helt ny nivå. Det är flera månader kvar till starten för H22 City Expo, den 30 maj – 3 juli. Men det är tydligt att staden blir en attraktiv mötesplats i sommar.

Konferens-rusch till Helsingborg när H22 City Expo öppnarExpoorganisationen räknar med mellan 70 och 80 möten och konferenser under hektiska 35 dagar då staden bjuder in världen till den internationella stadsmässan kring innovation och framtidens städer. Antalet deltagare på arrangemangen spänner från ett femtiotal till ett par tusen. Totalt väntas över 15 000 konferensdeltagare besöka staden under H22 City Expo i juni 2022.

En del möten är öppna för allmänheten, andra riktar sig till speciella näringar, branscher och fackfolk.

Ämnen som konferenserna cirkulerar kring är till exempel stadsplanering, mobilitet, cirkulär ekonomi, naturolyckor, digitalisering, AI, offentliga rum, bostäder, solteknik, vårdinnovationer och framtidens hållbara konst.

– Vi märker tydligt att konferensaktörer vill ha sina möten där det händer. Och då är H22 City Expo rätt ställe. En stor mängd namnkunniga kommer att röra sig i staden när sådana som Sveriges Arkitekter, AI Sweden, Business Arena och Form&Designcenter är på plats, säger Soraya Axelsson, projektchef H22 City Expo.

Den största konferensen under H22 City Expon är Urban Future, 1-3 juni, som bjuder in ett internationellt nätverk till Europas största sammankomst med temat framtidens hållbara städer. Eventet planerar för över 2600 deltatagare. De flesta beräknas övernatta och tillsammans med endagsbesökarna förväntas de konsumera för motsvarande 13 miljoner kronor.

– Om vi hade kunnat mäta oss med något liknande som H22 City Expo är jag säker på att det handlar om ett rekord. 70 möten och konferenser under 35 dagar är en utmaning men förstås mycket välkommet av många anledningar, säger Soraya Axelsson.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>