Emballator deltar i projekt för hållbar plastindustri med Handelskammaren
Hem HÅLLBARA ÅSIKTER Emballator deltar i projekt för hållbar plastindustri

Emballator deltar i projekt för hållbar plastindustri

Publicerat av: Redaktionen

Handelskammaren har beviljats medel för en förstudie kring hållbar utveckling för plastindustrin i Jönköpings län.

Emballator deltar som del i styrgruppen för projektet och i förstudien kommer ett 30-tal företag inom plastbranschen att djupintervjuas.

Jönköpings län är det mest plastindustritäta området i norra Europa och det finns många plastbearbetande företag. Tillsammans förbrukar de en stor mängd plastråvara och enligt Handelskammaren Jönköpings län finns det en outnyttjad potential i att minska branschens utsläpp av koldioxid.

Emballator deltar i projekt för hållbar plastindustri med Handelskammaren

Mats Jeppsson, Emballator, och Helena Zar Vallin, Handelskammaren Jönköpings län.

”Samordning är en nödvändighet för att gemensamt klara av omställning och innovation till en mer hållbar produktion i syfte att behålla och öka företagens konkurrenskraft”, skriver Handelskammaren bland annat i ett pressmeddelande.

Förstudien fokuserar på cirkulär ekonomi med hållbara material, samordnade logistikflöden och en identifiering av kompetensbehov vid omställningen mot hållbar produktion. Projektet bygger på ett stort engagemang från många företag i regionen.

– Vi är mycket glada åt att nu ha fått den här möjligheten att undersöka viljan, intresset och potentialen för att ställa om till en mer hållbar plastindustri, säger Helena Zar Vallin, vd Handelskammaren Jönköpings län.

Emballator deltar i projektets styrgrupp genom Mats Jeppsson, Innovation Manager på Emballator Innovation Center, som arbetar dagligen med att utveckla hållbara förpackningslösningar.

– Emballator liksom många andra företag tar stort eget ansvar för att minska klimatpåverkan på sina produkter och tjänster, men det är genom dialog och samverkan med andra som vi kan bygga vidare på varandras idéer och initiativ för att verkligen få genomslag i minskade CO2-utsläpp, säger Mats.

Regionen har tagit steg för ökad kompetens där Emballator varit involverade både för Magisterprogram på Jönköping University gällande Polymera material liksom ledningsgrupp för Yrkeshögskolans utbildning till Polymeringenjör.

Projektet startar i januari 2022 och kommer att pågå i nio månader.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>