Aqvify ger sina kunder full kontroll på vattentillgång
Hem MILJÖ Aqvify lösning ger full kontroll över dricksvattenbrunnar

Aqvify lösning ger full kontroll över dricksvattenbrunnar

Publicerat av: Redaktionen

Aqvify tar in såddinvestering för att ge människor kontroll på sina dricksvattenbrunnar

Mätdatan presenteras i ett lättförståeligt format via en app.

Aqvify – en patentansökt IoT-lösning skapad av uppfinnaren Rikard Tidala. Bolaget har rest kapital från bland annat entreprenörerna bakom Acast, Adlibris, och Apotea. Kapitalet skall användas för att öka försäljningen av lösningen samt vidareutveckla produkten.

Aqvifys smarta lösning ger användarna full kontroll över hur mycket vatten som finns i deras dricksvattenbrunnar och användarna slipper därmed oroa sig för till exempel saltvatteninträngning. Aqvify möjliggör en hållbar och trygg vattenanvändning för privatpersoner, samfälligheter och jordbruk, men datan kan i förlängningen även användas av företag och myndigheter.

Aqvify ger sina kunder full kontroll på vattentillgång

Aqvifys smarta lösning ger full kontroll över dricksvattenbrunnens grundvattennivå, hur mycket vatten som finns m.m. Allt i Aqvifys app.

Så här fungerar den svenska IoT-uppfinningen Aqvify: En sensor placeras i dricksvattenbrunnen och skickar därefter kontinuerligt mätdata över mobilnätet. Aqvify bearbetar sedan datan och ger användarna en omedelbar status för brunnen via Aqvify-appen.

– Jag är otroligt nöjd med att ha fått in Magnus, Fabian, Måns och Mats som investerare i Aqvify. Tillsammans ger de oss en bred erfarenhet av att skala upp verksamheten först i Sverige och sedan internationellt. Nu har vi verkligen tryckt gasen i botten, säger Rikard Tidala, grundare.

– Aqvify löser ett problem som nästan alla brunnsägare brottas med; ’Har jag tillräckligt mycket vatten i min brunn?’. Enkelt, men genialiskt. Med förändringar i klimatet och sjunkande grundvattennivåer är detta en produkt i tiden, säger Magnus Dimert, e-handelsentreprenör.

– Jag är mycket imponerad av Aqvify. De har lyckats få fram en riktig kvalitetsprodukt där man har lagt ner möda på alla detaljer. Hög teknisk nivå kombinerad med enkelhet för användaren gör att den sticker ut. Dessutom löser den ett verkligt problem som miljontals brunnsägare brottas med, säger Fabian Fischer, e-handelsentreprenör.

– Jag har själv provat Aqvify i min egen brunn och var under sommaren nästan besatt av att kolla grundvattennivån, hur många duschar vattnet i brunnen räcker till – och all annan data. Självklart vill jag stödja svensk innovation och att investera var därför ett enkelt beslut, säger Måns Ulvestam, VD Sesamy och entreprenör.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>