Hem MILJÖ Kretslopp kan rädda klimatet

Kretslopp kan rädda klimatet

Publicerat av: Redaktionen

Kretslopp kan rädda klimatet 3

Sverige har bestämt sig för att ta på sig ledartröjan och stimulera utvecklingen av teknik som gör det möjligt att göra dagens avfall till användbara resurser. Det skriver Pär Larshans, hållbarhetschef på Ragn-Sells och i sin gästkrönika i Hallandsposten den 30 oktober.

FN:s klimatpanel IPCC har hittills presenterat fem rapporter där de sammanställt det vetenskapliga läget för klimatet. Tidigare har stort fokus legat på utsläppen från den energi som går åt till transporter, uppvärmning och industrier. Nu visar allt mer forskning att vi också måste göra något åt vårt sätt att bygga och producera allt från hus till bilar och kläder – det står nämligen för bortåt hälften av våra utsläpp.

Lösningen är ett kretsloppssamhälle där vi utnyttjar de material och råvaror vi redan tagit fram fler gånger i stället för att ständigt framställa nya material på ett sätt som påverkar klimatet. En rapport från FN-organet International Resources Panel visade i fjol att den största klimatbelastningen uppstår när material framställs första gången.

Därför ställer vi på miljöföretaget Ragn-Sells om vårt gamla familjeföretag, med rötter i 1800-talet, från att vara en slutstation för avfall som ska skaffas bort till att bli en råvaruleverantör i ett kretsloppssamhälle.

Läs hela krönikan på ragnsells.se

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>