Hem IT Honeywell och Vertiv satsar på hållbara datacenter

Honeywell och Vertiv satsar på hållbara datacenter

Publicerat av: Redaktionen
Honeywell och Vertiv satsar på hållbara datacenter 2

Rob Johnsson, VD Vertiv

Datacenter står för en ansenlig del av världens energiförbrukning. Medan industrin har gjort stora framsteg för att minska och kompensera energibehovet, inklusive ökad användning av förnybar energi, kan mer arbete göras för en mer hållbar framtid.

Datacenter är vardagens osynliga hjältar som hjälper till att driva alla onlineapplikationer vi är beroende av för både arbete och underhållning. Men alla tjänster vi använder kräver också stora mängder energi. Nu har två branschledare på området, Honeywell och Vertiv, inlett ett samarbete för att skapa en mer hållbar och effektiv datacenterverksamhet.

– Datacenter står inför liknande utmaningar som andra byggnader som har olika system som inte är utformade för att fungera tillsammans, men de upplever dessa utmaningar i större skala, säger Vimal Kapur, VD och koncernchef för Honeywell Building Technologies.

Optimering med hjälp av data

Samarbetet kombinerar Honeywells erfarenhet med operativ teknik, med Vertivs digitala infrastrukturlösningar. Det innebär i praktiken att de båda företagen kommer att använda data för att optimera verksamheten och därmed minska energiförbrukningen och kostnaderna. Detta samtidigt som prestanda och hållbarhet förbättras.

– Det finns både ett behov och en möjlighet för datacenter att vara mer effektiva och samtidigt mer hållbara. Vårt partnerskap med Honeywell kommer att vara till nytta för våra datacenterkunder. Våra erbjudanden kompletterar helt enkelt varandra när det gäller att ge större värde för datacenteroperatörer, förklarar Rob Johnson, VD, Vertiv.

Det första erbjudandet från samarbetet mellan Vertiv och Honeywell kommer att vara en intelligent energihanteringslösning som inkluderar ett ledningssystem för energiresurser och kontroll i en och samma integrerad plattform. Genom att kombinera energilagring, analys, prognoser och ekonomisk optimering ger lösningen datacenter ett intelligent och autonomt val av energikällor och nättjänster vilket minskar energikostnaderna samtidigt som driften upprätthålls och klimatavtrycket minskar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>