Lågspänningsställverk med hög säkerhet
Hem SÄKERHET Lågspänningsställverk med hög säkerhet

Lågspänningsställverk med hög säkerhet

Publicerat av: Redaktionen

Med energifördelningssystemet unimes H på upp till 4 000 ampere erbjuder Hager en flexibel plattform.

Systemet består av 17 standardiserade skåpstyper som går att kombinera till över 1 000 olika utföranden.

Hager etablerade sig på allvar under 1960-talet med elcentraler och mätarskåp. Sedan dess har utbudet vuxit sig allt större. Energifördelningssystemen unimes och univers för lågspänning uppfyller kraven för större flerbostadshus och små och stora kommersiella byggnader. Alla fördelningar är typgodkända och skräddarsydda efter ställverkskonstruktörernas behov. De kombinerar maximal energitillgänglighet, flexibilitet och effektivitet med högsta personsäkerhet och anläggningsskydd.

– Ställverket är en viktig del i byggnaden, som på ett säkert och effektivt sätt ska fördela strömmen till anläggningens förbrukare. För att detta ska vara möjligt krävs ett godkänt lågspänningsställverk som uppfyller kundens krav på ett kostnadseffektivt och hållbart sätt. Dessutom måste huvudfördelningen vara tillräckligt robust för att klara av den omgivande miljön, säger Gunnar Wennerberg, försäljningschef på Hager.

Skyddsklasser, ljusbågsvakter och kapslingsklasser
I en modern fastighet är person- och anläggningsskydd prio ett. Därför är Hagers lågspänningsanläggningar utrustade med flera aktiva och passiva skydd. Systemet unimes H uppfyller kraven för isolationsklass I.

Hagers lösning möjliggör också olika utbyggnadssteg för att minimera risken för ljusbågar. Därför erbjuder Hager både passiva till aktiva ljusbågsvakter.

Lågspänningsställverk med hög säkerhet

Med lågspänningssystemet unimes H garanteras maximal energitillgänglighet, flexibilitet och effektivitet med högsta personsäkerhet och anläggningsskydd.

– Ställverk måste fungera tillförlitligt i många år, ofta i tuffa miljöer. Stora temperaturväxlingar, sprutande vatten, ånga, syror, damm och andra partiklar kan påverka funktionssäkerheten. Därför har Hagers lågspänningsställverk ett robust skyddande hölje – beroende på var de används i kapslingsklass IP20 till IP41, säger Karl-Magnus Forsell, produktchef på Hager.

Fack för utgående laster

Med tillägget combiway-skåpet blir det möjligt att kombinera kompakta h3+ effektbrytare och knivsäkringslastbrytare i listutförande och enheter i LL-serien i samma fack.

– I dag är kraven på flexibilitet hos energiförsörjningen högre än någonsin. Då är det en god idé att satsa på plug-in. De ger nämligen inte bara maximal flexibilitet, utan även ökat personskydd och förbättrad anläggningstillgänglighet. Combiway har modulhållare för plug-in som är beröringssäkra att använda och ta ut när kablarna till huvudströmkretsen är anslutna, avslutar Karl-Magnus.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>