Zemissions lösning ökar elfordons och hybridbilars räckvidd
Hem MILJÖ Zemissions lösning ökar elfordons och hybridbilars räckvidd

Zemissions lösning ökar elfordons och hybridbilars räckvidd

Publicerat av: Redaktionen

El och hybridbilar är populära, men kommer med ett dolt problem.

Uppvärmningen av bilens kupé och batterier kräver mycket energi, och denna bör inte komma från bilens batteri.

Traditionella kupévärmare saknar avgasrening, men Zemission har en patenterad lösning som är synnerligen miljövänlig samtidigt som den sparar batteri till fler mil på vägen.

Elvärme dränerar batterierna
Zemissions lösning ökar elfordons och hybridbilars räckviddEn möjlig lösning när det gäller att värma kupén i en hybridbil skulle kunna vara att installera en elektrisk värmare. En enkel och snabb lösning som tyvärr medför flera nackdelar. Att värma kupén kräver mycket energi vilket drar mycket ström från batterierna. Följden blir att hybridbilens räckvidd på ren eldrift förkortas rejält. Förbränningsmotorn måste då startas vilket man egentligen vill undvika i det längsta.

Värmning av bilens batterier
Kalla batterier har väsentligt sämre prestanda. Belastning av batterier vid låga temperaturer förkortar livslängden. Zemissions miljövänliga värmare är lösningen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>