Hem MILJÖ Läs i Avfall och Miljö hur Rambo AB säkrar ÅVC med Digitaliseringslösningar från iioote

Läs i Avfall och Miljö hur Rambo AB säkrar ÅVC med Digitaliseringslösningar från iioote

Publicerat av: Redaktionen

Läs i Avfall och Miljö hur Rambo AB säkrar ÅVC med Digitaliseringslösningar från iioote 3

Skaftö återvinningscentral, en av våra mindre återvinningscentraler i Lysekils kommun var först ut med att begränsa antalet besökare med hjälp av ett trafikljus.

Trafikljuset visar inte bara rött och grönt utan styrs med hjälp av en smart IoT-sensor, den data som samlas in används för statistik och antalet besökare visas i realtid på webben. Våra besökare kan på så sätt ta hjälp av informationen för att planera sitt besök till ett tillfälle då det normalt inte är så många andra på plats samtidigt. Alla våra sju återvinningscentraler har nu samma inpasseringssystem och vi ser fram emot att kunna utvärdera och utveckla metoder för att använda oss av data som samlas in.  Antalet besökare kan man se på rambo.se”

”Vi har även andra intressanta digitaliseringslösningar. På Nordensark testar vi att ha sensorer i kärl, som larmar när det är dags att tömma. På Sivik avfallsanläggning har vi sensorer som mäter nivåer, flöden och temperaturer. Detta ger en säker övervakning av nivåer och flöden och larmar om det är något som inte stämmer.”

iioote är IoT-specialister med mer än 100 års samlad IoT/Telekomexpertis från bl.a. Ericsson som innefattar kunskap av hela ekosystemet med IoT-plattform, uppkoppling oavsett teknik och sensorurval, samt specialistkompetens inom bygg-, konstruktion och industri. iioote erbjuder IoT lösningar med expertkunskaper inom Low Power Wide Area Networks (LPWAN) som innefattar sensorer, nätverk och applikationer i teknikagnostisk innovativ plattform med integrerad AI, ett kunderbjudande som är unikt på IoT LPWAN-marknaden i Sverige.

Läs mer om oss på vår hemsida www.iioote.com.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>