Untitled 27
Hem TRANSPORT LeasePlan och Arrival tecknar avtal som introducerar revolutionerande eldrivna skåpbilar till europeiska städer

LeasePlan och Arrival tecknar avtal som introducerar revolutionerande eldrivna skåpbilar till europeiska städer

Publicerat av: Redaktionen

LeasePlan, ett av världens ledande ”Car-as-a-Service”-företag, och Arrival, ett globalt företag som med sin unika teknik skapar elbilar, meddelar idag att LeasePlan kommer att vara Arrivals operationella leasingpartner för deras eldrivna skåpbilar.

Samarbetsavtalet baseras på en initial beställning av 3 000 skåpbilar, där försäljningsavtalet förväntas slutföras under tredje kvartalet 2021.

Tex Gunning, VD för LeasePlan Corporate, kommenterar:
“Efterfrågan på onlineshopping ökar, men denna efterfrågan måste tillgodoses på ett ansvarsfullt sätt och vi måste ta hand om utsläpp från de fordon som levererar varorna. Jag gläder mig därför åt samarbetet med Arrival och det ger LeasePlan möjlighet att leverera några av de grönaste, renaste och innovativa eLCV:er till våra kunder. Tillsammans kommer vi att revolutionera den snabbt växande eLCV-marknaden och göra utsläppsfria leveranser till den nya normala.”

Avinash Rugoobur, President, Arrival, kommenterar:
Untitled 27LeasePlan är inte bara världens största ”Car-as-a-Service”-företag, de har också visat ett långsiktigt engagemang för att minska koldioxidavtrycket genom att grunda EV100 och därigenom tidigt sätta hållbarhet på kartan. Arrival är stolta över att samarbeta med ett företag som vill påskynda övergången till utsläppsfria fordon, något som ger både hållbar mobilitet och renare luft i städer runt om i världen. Samarbetet visar att Arrivals produkter verkligen kan förändra spelplanen och snabbt rulla ut på flera platser. Med det här nya partnerskapet kommer Arrival att kunna fördjupa och utöka vår globala närvaro, arbeta med LeasePlan för att ge bästa möjliga produkter till deras kunder och i sin tur hjälpa dem att uppnå deras egna hållbarhetsmål.”

Arrival påskyndar massanvändningen av elfordon i stor skala globalt genom att producera prisvärda kommersiella fordon, med en väsentligt lägre total ägandekostnad (TCO). Detta möjliggörs av Arrivals unika nya design- och produktionsmetod i snabbt skalbara så kallade micro-fabriker som använder företagets egna tekniker, inklusive material, programvara, hårdvara och robotik.

LeasePlan har en global vagnpark på cirka 1,9 miljoner fordon och är en av världens ledande leverantörer av ”Vans-as-a service” där nästan 1 av 4 LeasePlan-fordon är en LCV (Light Commercial Vehicle). LeasePlans ambition är att uppnå en vagnpark med nollutsläpp till 2030.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>