Hem MILJÖ Lekolar halverar mera

Lekolar halverar mera

Publicerat av: Redaktionen
Lekolar halverar mera 2

Pierre Lennartsson, miljöchef på Lekolar

Lekolar, Skandinaviens marknadsledande leverantör av möbler och förbrukningsmaterial till skolan, är kända för sitt långtgående miljöengagemang.

Nu tar man ytterligare ett dramatiskt steg och sätter ett mål om att halvera sina klimatutsläpp (CO2) inom tio år.

– En del i att nå detta mål är att successivt styra över våra tjänstebilar till miljömässigt bättre alternativ som rena elbilar och hybridbilar. I gott samarbete med vår fastighetschef, Lars Ek, har nyligen laddstolpar installerats vid huvudkontoret i Osby, berättar Lekolars miljöchef Pierre Lennartsson.

På sikt vill Lekolar även installera solceller på sin nya lagerbyggnad. Detta kan generera mer än 30% av energibehovet. På så sätt frigörs fossilfri energi som andra kan använda.

– Vi inleder nu även dialoger med våra transportörer om möjligheten att gå över till ännu miljövänligare transporter. En viss andel av dessa ska exempelvis helt kunna genomföras med fossilfria alternativ, menar Pierre Lennartsson.

Ytterligare ett perspektiv, mer komplext att analysera när det gäller utsläpp av CO2-utsläpp, är företagets leverantörskedja och produkter.

– Här kommer vi att fortsätta jobba med livscykelanalyser för att ta reda på mer om produktens miljöprestanda och dess CO2-belastning. Men också vilka förändringar vi kan göra för att få produkten ännu mer klimatsmart. Det kan exempelvis handla om möjligheten till återbruk eller att öka andelen återvunnet material i de komponenter som ingår.

Ett exempel på ovanstående är Lekolars storsäljande elevstol Matte – en av företagets mest genomtänkta och klimatsmarta stolar.

– Återbrukar du den är du ännu smartare. Då kan du faktiskt halvera klimatbelastningen, avslutar Pierre Lennartsson

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>