Hem NYHETER 100 sommarjobbare tar sig an utmaningar för ett hållbart Göteborg

100 sommarjobbare tar sig an utmaningar för ett hållbart Göteborg

Publicerat av: Redaktionen
100 sommarjobbare tar sig an utmaningar för ett hållbart Göteborg 2

100 ungdomar är med och bidrar i arbetet med att kläcka idéer kring hållbarhet och demokrati.

Egentligen skulle de ha sommarjobbat inom äldreomsorgen och på förskolan.

Men på grund av covid-19 ställdes sommarjobben in. Nu arbetar istället över 100 gymnasieungdomar i Göteborg med att kläcka idéer kring hållbar konsumtion och demokrati.

För de drygt 100 ungdomar som under juni, juli och augusti tar plats på konsument- och medborgarservice i Göteborgs Stad blir det en annorlunda sommar. I stället för att bidra med sina händer i omsorgen får de nu bidra med sina perspektiv och tankar till stadens utvecklingsarbete.

– Det känns väldigt bra att kunna hjälpa till och erbjuda sommarjobb, samtidigt som det är en fantastisk möjlighet för oss att få ta del av unga människors attityder, inställning och idéer kring hållbarhet. Vad motiverar dem? Vad påverkar dem till att göra olika val i vardagen? Hur vill de själva påverka? Vi ser fram emot att ta del av resultatet efter dessa veckor, säger Karim Zendegani, verksamhetschef för hållbar utveckling.

En grupp ungdomar kommer att jobba ute på stan och informera om Smarta Kartan, som är ett digitalt verktyg som lyfter fram olika initiativ där människor kan dela, låna och byta med varandra. De andra grupperna kommer att arbeta med att ta fram idéer kring hållbar konsumtion, hållbara livsstilar och demokrati. Detta kommer de att göra genom metoden användardriven innovation.

Sommarjobbarna kommer att arbeta under tre olika perioder och vara indelade i mindre grupper. Fyra handledare har också anställts för att vägleda och hålla ihop arbetet under sommaren; Alice Karlström, Ina Dovland Herrera, Afra Noubarzadeh och Veronica Berntsson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>