McDonald´s storsatsar på laddstolpar – över 100 nya laddplatser under 2022
Hem TRANSPORT McDonald´s storsatsar på laddstolpar

McDonald´s storsatsar på laddstolpar

Publicerat av: Redaktionen

2022 har elbilsladdandet växlat upp på McDonald’s restauranger och på årets fem första månader laddades nästan lika mycket el som under hela 2021!

El som motsvarar 9,8 miljoner kilometers körning laddades 2021 vilket var en ökning med över 250 % jämfört med 2020.

Nu storsatsar restaurangkedjan på att bygga ut sitt laddnätverk och kommer under året att, tillsammans med partnern Recharge, fördubbla antalet laddplatser!

Antalet elbilar fortsätter att öka stadigt medan utbyggnaden av laddinfrastrukturen i landet inte lyckas hålla samma utvecklingstakt. Som ett självklart stopp på resan och för att fortsätta göra det goda valet enkelt accelererar McDonald´s nu utbyggnaden av sitt laddnätverk. Hittills i år har McDonald’s tillsammans med partnern Recharge installerat 30 nya laddplatser och innan året är slut kommer 100 nya laddare att vara installerade.

Att fylla på batterierna, både sina egna och bilens, ska inte behöva innebära två separata stopp som gör resan längre än nödvändigt. Därför lägger vi nu i nästa växel för att bygga ut vårt laddnätverk till fler restauranger med över 100 nya laddplatser. Och i princip alla nya laddare kommer att vara supersnabba på 100 kilowatt och uppåt. Det innebär också att vi innan årets slut kommer erbjuda möjligheten till elbilsladdning på över 90 av våra restauranger i landet, säger Henrik Nerell, Miljöchef, McDonald´s

Alla restauranger som Recharge nu bygger ut får supersnabbladdning som standard eftersom fler och fler elbilsmodeller får större batterier och kan ta emot högre effekt än tidigare. Med supersnabbladdarna är det möjligt att få upp till 150kW vilket gör det möjligt att ladda exempelvis en Volkswagen ID.4, en Polestar 2 eller en Audi Etron till 80% på 30 minuter under sitt restaurangbesök. Under 2022 kommer även helt nya betalningsmöjligheter att testas på utvalda restauranger för att kunna erbjuda en ännu smidigare och enklare laddning av elbilarna.

McDonald’s har gått i bräschen och tidigt vågat satsa på elbilsladdning vid sina restauranger. Vårt samarbete startade för över tio år sedan och nu investerar vi i en större utbyggnad och moderniserar även de äldre laddstationerna. Därför är det extra roligt att se att elbilarna nu gått om bensin- och dieseldrivet bland nybilsköpen och att elbilisterna efterfrågar fler komfortabla laddplatser längs våra större vägar för längre resor, säger Maria Brant, chef för Recharge i Sverige.

McDonald´s storsatsar på laddstolpar – över 100 nya laddplatser under 2022McDonald’s satte upp den första elbilsladdaren redan 2009, den första snabbladdaren installerades 2012 och 2018 så invigdes Sveriges första supersnabbladdare på McDonald’s i Kristinehamn. Med restauranger längs Sveriges alla större vägar och vid viktiga knutpunkter har McDonald’s också blivit en populär laddestination.

Det säljs fler laddbara fordon än någonsin men laddinfrastrukturen har halkat efter och därför är vår fortsatta utbyggnad viktig. Våra restauranger ligger strategiskt, har långa öppettider och uppskattad kringservice, och det är roligt att fler laddar sin bil på McDonald’s, menar Henrik Nerell.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>