Mercedes-Benz bygger fabrik för återvinning av elbilsbatterier
Hem TRANSPORT Mercedes-Benz bygger fabrik för återvinning av elbilsbatterier i södra Tyskland

Mercedes-Benz bygger fabrik för återvinning av elbilsbatterier i södra Tyskland

Publicerat av: Redaktionen

Redan nästa år inviger Mercedes-Benz sin nya anläggning för återvinning av elbilsbatterier i Kuppenheim i södra Tyskland.

Med hjälp av en patenterad hydrometallurgisk process kommer mer än 96% av batteriernas material att kunna återvinnas.

Mercedes-Benz bygger fabrik för återvinning av elbilsbatterierDen nya fabriken är en pilotanläggning med en kapacitet på 2500 ton/år. Man räknar med att kunna återvinna batterimaterial för ca 50.000 elbilar per år. Tekniken ger en minskning av CO2 med ca 70 % jämfört med tillverkning med råvaror som används för första gången.

– Vi ökar återvinningsgraden till över 96% samtidigt som vi bygger upp värdefull kunskap, säger Jörg Burzer från Mercedes-Benz Group AG.

– Tillsammans med partners i Kina och USA så bygger vi nu upp en global strategi för återvinning av batterier.

Den nya anläggningen kommer att drivas av det nystartade dotterbolaget LICULAR GmbH med vetenskaplig stöd från de tekniska universiteten i Karlsruhe, Clausthal och Berlin.

Anläggningen ska vara i drift 2023.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>