Mindelon förvärvar ML Display – leverantör av innovativa och klimatsmarta exponeringslösningar för butiksmiljöer
Hem MILJÖ Mindelon AB förvärvar ML Display – leverantör av innovativa och klimatsmarta exponeringslösningar för butiksmiljöer

Mindelon AB förvärvar ML Display – leverantör av innovativa och klimatsmarta exponeringslösningar för butiksmiljöer

Publicerat av: Redaktionen

Mindelon AB har förvärvat samtliga aktier i ML Display AB. Säljare är Anders Svensson, bolagets grundare och tidigare huvudägare, samt tre minoritetsägare verksamma i bolaget.

ML Display utvecklar, tillverkar och marknadsför skräddarsydda och hållbara exponeringslösningar, främst för kampanjer i butiksmiljö.

Med hög innovationsgrad, attraktiv design, produkter i 100% återvinningsbart material och effektiv produktion har ML Display byggt ett starkt varumärke och har ett stort antal marknadsledande leverantörer inom svensk dagligvaruhandel på kundlistan.

ML Display bildades 2007 i Landskrona där man alltjämt har sin huvudsakliga hemvist, idag kompletterat med ett säljkontor i Gävle. Bolaget har ett 30-tal anställda och omsätter drygt 60 miljoner kronor. I och med förvärvet ingår ML Display nu som ett självständigt bolag i Mindelons affärsområde Retail Solutions, med Ulrica Lindunger som affärsområdeschef.

”Mindelons fokus är att äga och utveckla bolag som erbjuder värdeadderande lösningar som hjälper butiker och andra företag att öka sin försäljning. Med förvärvet av ML Display adderas nya attraktiva produkter och lösningar, ny värdefull kompetens samt även nya kunder, vilket stärker vårt totala erbjudande inom Retail Solutions,” säger Fredrik Celsing, VD och koncernchef för Mindelon AB.

Mindelon förvärvar ML Display – leverantör av innovativa och klimatsmarta exponeringslösningar för butiksmiljöerAnders Svensson, bolagets grundare och tidigare huvudägare, kommenterar: ”I Mindelon har vi hittat en mycket bra övertagare av vår fina verksamhet. Mindelon är en stabil och långsiktig ägare som förstår kraften i entreprenörskapet och ett decentraliserat beslutsfattande men som samtidigt kan stödja ML Display i sin fortsatta utveckling genom att bidra med kunskaper, erfarenhet och sitt breda kontaktnät. Det här kommer långsiktigt gynna ML Display, dess medarbetare och kunder.”

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>